Shiffrin efter Stenmarks förslag: ”Vill inte”

VM i Åre 2019: Amerikanskan inte sugen på att tävla mot män

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

ÅRE. Ingemar Stenmark tror att Mikaela Shiffrin kan slå hans rekord och nå 100 världscupsegrar. 

Legendaren vill också se amerikanskan tävla mot män – men det är stjärnan inte sugen på. 

– Jag vill inte försöka, säger hon. 

Mikaela Shiffrin tog sitt fjärde raka VM-guld i slalom. Ingemar Stenmark tror att den dominanta amerikanskan kommer att slå hans rekord på 86 världscupsegrar och mer därtill. 

– Hon kommer att vinna över 100 WC-segrar tror jag. Hon har en fantastisk teknik. Det är så imponerande att hon kan vinna i alla discipliner, det är svårt att slå henne. Hon måste missa eller gräva ner sig i snön, säger Stenmark. 

Den svenska legendaren vill tror att Shiffrin skulle kunna konkurrera med herrarna, 

– Om man jämför hennes teknik med killarnas teknik så är den i stort sett nästan lika bra. Ofta kommer inte damer upp i samma teknik men jag tror att hon skulle kunna slå många av killarna.

”En riktigt stor komplimang”

Shiffrin blir hedrad när hon får höra Stenmarks ord. 

– Det är en riktigt stor komplimang från den kanske största legendaren i vår sport. Det är fortfarande en lång väg kvar innan jag ens kan drömma om 100 segrar och alla dagar är en kamp så jag försöker bara ha siktet inställt framåt, säger Shiffrin som dock inte är speciellt sugen på att utmana herrarna. 

– Jag vill inte försöka. Jag vill gärna träna med männen, det är väldigt motiverande och det hjälper oss att pusha vår skidåkning. Men det är något annat att tävla. Deras styrka är mer än de flesta tjejer har. När jag kollade på storslalomen i går tänkte jag att det är otroligt, om du har två dåliga svängar är du på 28:e plats. De bästa är på en annan planet, de är så precisa, säger hon. 

 

LÄS MER: VM i Åre 2019 – allt om alpina mästerskapet

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Alpina världscupen – guide med alla tävlingar

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Publicerad:

LÄS VIDARE