Trump bjöd på burgarfest – nu frossar internet i hans stavfel

avHans Österman

Först ”covfefe”.

Nu har Trump varit en nyburgare vid tangenterna igen – och blir grillad på Twitter.

Nedstängningen av amerikanska myndigheter stoppar inte all verksamhet i Vita huset. På måndagen stod det på menyn att bjuda in collegemästarna i amerikansk fotboll, Clemson Tigers, till den årliga ceremonin och en i alla bemärkelser flott middag.

Men på grund av ”shutdown” hade mässen en akut dipp på personalfronten – ingen fanns där för att laga mat åt spelarna. Så Donald Trump bjöd på det mest amerikanska Amerika har.

”Hamberders”.

Det var i alla fall så presidenten skrev på Twitter när han skröt om att han betalat skivan ur egen ficka.

Trump rättade sitt lökiga stavfel i en ny tweet – men ketchupeffekten skulle inte dröja länge och internet började frossa i ”hamberders” med nästan samma frenesi som när Trump natt-twittrade sitt legendariska ”covfefe” 2017.

Burger King var inte sena att strö salt i såsen. Från sitt officiella Twitter-konto meddelade restaurangkedjan att de ”på grund av en stor order i går har helt slut på hamberders” och bara serverar hamburgare.

Andra Twitter-användare försökte trumfa över till max med det ena ostigare skämtet än det andra, till exempel att det behövs en ”hamberder wall” genast.

Tidningen Vox påpekar också att Trump kan ha friterat sanningen om hur många hamburgare han egentligen bjöd på. När han träffade reportrar innan spelarna dök upp gick tugget så här:

– Vi har över 300 hamburgare, många många pommes frites, all vår favoritmat.

Men på Twitter blev antalet burgare alltså extra allt – över 1 000.

Spelarna verkar dock ha varit hungriga. Enligt presidentens tweet blev all mat uppäten:

”Inom en timme var allt slut. Trevliga killar och storätare!”

1 av 7 | Foto: SUSAN WALSH/AP
Det gick visst lite senapt för presidenten att twittra efter att ha bjudit på flottsemlor i Vita huset.
ARTIKELN HANDLAR OM