Svenskstraff avgjorde Kanadamöte

Publicerad:
Uppdaterad:

Ishockey. Spänning saknades inte i mötet mellan Kanadalagen Ottawa och Calgary i nattens NHL-match. Hemmalaget svenske lagkapten Erik Karlsson avgjorde till slut matchen med sin straff.

Visserligen såg det ut som en solklar seger för hemmalaget Ottawa fram till tredje perioden. Ottawa ledde då med 4 mål mot 0, bland annat efter en framspelning av svenske Mika Zibanejad.

Men så vände det plötsligt i tredje perioden och Calgary dundrade in fyra mål inom loppet av drygt tio minuter. Bland annat satte Calgarysvensken Mikael Backlund sitt åttonde mål för säsongen.

Till slut blev det dags för straffläggning och efter sex omgångar blev det slut den tidigare Frölundaspelaren, Ottawas lagkapten Erik Karlsson, som fick sätta den avgörande straffen för hemmalaget.

Men trots vinsten var svensken inte nöjd.

– Jag tycker inte vi spelade vår bästa hockey någon gång under de 60 minuterna trots att vi ledde med 4-0. Vi tappade det på grund av trötthet, men så här års är vi alla slitna. Det är ingen ursäkt, och vill man vara ett elitlag är det de här som gäller. Man ska klara av att spela även om man är trött, sade Karlsson till sajten nhl.com till efter matchen.

TT

Publicerad: