Brandman död under släckningsarbete i Värmland

avAlexander Ekström, Josefin Silverberg

En brandman har dött i samband med skogsbrandssläckning väster om Ransäter i Värmland.

Anhöriga har underrättats om beskedet.

– Vi sätter nu in resurser för att stötta brandmannens familj och vår personal i denna tragiska händelse, säger Nils Weslien, förbundsdirektör och räddningschef i ett pressmeddelande.

Dödsfallet rubriceras som vållande till annans död i och med att branden kan vara anlagd.

Polisen bekräftar att en brandman dött efter en fallolycka. Brandmannen hittades strax efter midnatt, men trots hjärt-lungräddning och att ambulanshelikopter med sjukpersonal anlände gick mannens liv inte att rädda.

– Det stämmer. Han har avlidit i samband med släckningsarbete. Anhöriga har underrättas, säger Tommy Lind, presstalesperson hos polisen.

– Våra tankar går till de anhöriga. Vi sätter nu in resurser för att stötta brandmannens familj och vår personal i denna tragiska händelse, säger Nils Weslien, förbundsdirektör och räddningschef i ett pressmeddelande.

Föll från en höjd

Branden ska ha startat i Sunne kommun och räddningstjänsten i Karlstad kallades in som förstärkning vid 22-tiden på onsdagskvällen.

Den omkomne brandmannen tillhörde brandstationen i Munkfors och hittades livlös av kolleger nedanför en höjd under släckningsarbete vid Tuvtjärn.

Brandmannen arbetade inte med den spårbrand söder om Filipstad som uppstod längs en tre mil lång sträcka efter att gnistor från ett godståg antänt terrängen. Den branden ska nu vara under kontroll, skriver TT.

Polisen har mot bakgrund av att det finns misstanke om att branden är anlagd upprättat en anmälan om vållande till annans död.

ARTIKELN HANDLAR OM