Edward Chilufya med hattrick i Djurgårdens 7–0-kross

Publicerad:
Uppdaterad:
Djurgården krossade Umeå i svenska cupen.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Djurgården krossade Umeå i svenska cupen.

FOTBOLL

Edward Chilufya gjorde tre mål i 7–0-krossen mot Umeå.

Men redan innan matchen visste zambiern att han skulle bli målskytt, berättar han efter matchen.

– Jag visste att jag skulle göra åtminstone två mål, säger hattrickskytten till Sportbladet.

Edward Chilufya har aldrig riktigt slagit igenom under sin tid i Djurgården. Framför allt skador har satt stopp för den 21-årige zambierns framfart i allsvenskan.

Men i Djurgårdens 7–0-kross mot Umeå ikväll gjorde Edward Chilufya tre mål och en assist – och själv avslöjar han att det är sitt första hattrick sedan han kom till Europa.

– Det känns fantastiskt. Det är mitt första hattrick och det betyder mycket för mig, säger han och fortsätter.

– Det motiverar mig till att göra fler mål och jag kan göra bättre insatser än i dag. Så jag behöver titta på det och låta det motivera mig.

Fick du matchbollen efteråt?

– Ja, jag fick den.

Var ska du lägga den?

– Jag ska rama in den och lägga den på en hylla.

”Visste att jag skulle göra åtminstone två mål”

Efter matchen berättade Thomas Lagerlöf att Edward Chilufya sett vass ut i träning i veckan. Djurgårdstränaren sa även att yttern öst in mål under torsdagsträningen. Edward Chilufya berättar att han redan innan matchen mot Umeå visste att han skulle bli målskytt.

– Innan matchen visste jag att jag skulle göra mål. För jag har gjort så många mål på träning. Jag visste att jag skulle göra åtminstone två mål, säger han.

Efter hattricket berättar Edward Chilufya att han ska fortsätta på inslagen väg – men han sätter ingen målsättning över hur många mål han ska göra i år.

– Mina tankar är att jobba hårt, fortsätta kämpa och att göra så många mål som möjligt. Men jag sätter inte målsättningar. Jag hoppas bara på att göra många mål.

Du har ingen målsättning inför säsongen?

– Nej, då kanske jag begränsar mig själv. Jag vill inte göra det.

I stort sett klara för kvartsfinal

Segern innebär att Djurgården i princip är klara för kvartsfinal i Svenska cupen. På lördag spelar man sin sista gruppspelsmatch hemma mot Kalmar – som är tre poäng bakom. Kalmar skulle behöva vinna med fyra mål för att passera Stockholmarna.

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand var efter matchen naturligt nog nöjd med insatsen – men han kan inte precisera hur bra Djurgården var i dag.

– Det är alltid svårt att bedöma, men det här laget (Umeå) slog ju Kalmar. Så de har ju kvalitet. Men vi jobbade hårt, sprang mycket i djupled och spelade en ganska snabb fotboll. Det är vi väldigt nöjda med, säger han till C More.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.