Chokladtryffel med lakrits
Foto: Agnes Gällhagen
Chokladtryffel med lakrits

Chokladtryffel med lakrits

4 (6 röster)

Chokladtryffel med lakrits – läckert mjuka med fin smak av lakrits. I receptet används färska, mjuka dadlar. Torkade dadlar behöver ligga i hett vatten i 15 minuter, krama sedan ur vätskan innan du använder dem. Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.

1 portion i receptet blir cirka 25 små tryfflar. Tid tillkommer för tryffeln att stelna.

SUPERKRAFT: Fullständigt omöjliga att tröttna på.

Chokladtryffel med lakrits

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 14 dadlar, mjuka och urkärnade
  • 2 msk nötsmör
  • 2.5 msk bryggkaffe
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk lakritspulver
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk havssalt
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kakaonibs
  • Att rulla i

  • 1 msk kakao
  • 0.5 tsk lakritspulver

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK