Holtz bröt måltorkan mot Frölunda

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter åtta mållösa matcher lossnade det rejält.

Alexander Holtz gjorde två mål i segern mot Frölunda.

– Det var otroligt skönt, säger 18-åringen.

Djurgårdens forward har redan utmärkt sig som en målskytt i SHL, trots sin unga ålder. Men de senaste åtta matcherna har han lämnat isen utan att näta.

I bortamötet med serieledarna Frölunda lossnade det. Holtz gjorde matchens första mål, en projektil i krysset bakom Niklas Rubin i målet.

I den andra perioden utökade han ledningen i powerplay. Detta efter en delikat framspelning av kedjekamraten tillika barndomskompisen William Eklund.

”Får den på ett silverfat”

”Lill-Fimpen” var på väg att runda målet men passade istället tillbaka pucken vid första stolpen, där Holtz hade placerat sig.

Ett direktskott senare var han tvåmålsskytt.

– Det var otroligt skönt. Jag har haft mycket chanser på sistone. Så det var skönt att det gick in den här gången, säger Alexander Holtz.

Vad säger du om Williams passning?

–Den är riktigt bra. Jag får den på ett silverfat och behöver bara träffa mål.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Eklund avgjorde

Men Frölunda kom tillbaka. Mats Rosseli Olsen och Theodor Lennström såg till att det stod 2–2 inför avslutningen av matchen.

Då klev William Eklund fram på nytt, den här gången var det han som gjorde målet. 3–2 kom i power play, via en Frölundaspelare.

Frölunda hade inför matchen vunnit nio hemmamatcher i rad och tagit 26 av 27 möjliga poäng. Vinsten var Djurgårdens första trepoängare på bortaplan sedan den 1 februari.

– Riktigt skönt. Jag kommer inte ihåg senast vi vann på bortaplan, och det mot serieledarna dessutom, säger Alexander Holtz.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!