Spädbarn

presenteras av

Här är populäraste namnen 2020

Topp 10: Vanligaste namnen på nyfödda flickor och pojkar

Publicerad:
Uppdaterad:

FAMILY

Statistiska centralbyrån, SCB, har släppt sin årliga lista över de mest populära namnen som gavs till nyfödda förra året.

Ett av namnen toppar listan för första gången – kanske just ditt barn heter så?

Nu står det klart vilka namn som var populärast att ge nyfödda pojkar och flickor 2020: Alice och Noah. Det visar den årliga namnstatistiken från Statistiska centralbyrån.

Alice är det mest populära namnet för femte året i rad – namnet gavs till 794 flickor. Noah däremot toppar listan över de populäraste pojknamnen för första gången – förra året gavs det till 758 pojkar.

Laddar Live Upplevelse

Mest populära flicknamnen

Det näst populäraste flicknamnet är Maja, 670 flickor namngavs så 2020. Och på en tredje plats kommer Elsa, 643 flickor fick det namnet. Båda de namnen har toppat listan tidigare och funnits bland de tio populäraste år efter år.

Sedan förra året har dessutom tre nya flicknamn tillkommit till topp tio-listan, dessa är Elsa, Freja och Selma.

Mest populära pojknamnen

William, som tidigare toppat listan åtta gånger, innehar andraplatsen – förra året fick 742 pojkar det namnet. På plats tre ligger namnet Hugo som gavs till 712 pojkar. Även det namnet har legat bland topp tio under flera år.

 Populäraste namnen på barn 2020 .
Foto: Getty
Populäraste namnen på barn 2020 .
Foto: SCB
Lista över de populäraste flick- och pojknamnen.

Här är nya populära namnen

Zoe, Ilse, Belle, Ayla och Idun är nya på topp 100-listan över flicknamn. Och de nya pojknamnen som är bland de hundra mest populära är Jonathan, Alvar, Ted, Björn, Otis och Svante.

Pojknamnet Björn och flicknamnet Bonnie ökade mest i popularitet jämfört med föregående år. Det återstår att se om framgången fortsätter detta år för de namnen.

Populäraste namnen i varje län

Om man ser till län så var Elsa det mest populära namnet för nyfödda flickor i sex av landets 21 län förra året. Och pojknamnet Liam toppade i fem län.

Foto: SCB
Populäraste namnen län för län.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY