”Den bästa affären i fotbollshistorien”

Eto'os utspel: Fråga Xavi, Iniesta och de andra

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Samuel Eto'o och en rejäl pengakasse i utbyte mot Zlatan Ibrahimovic.

Den affären mellan Barcelona och Inter kallar Eto'o nu för fotbollshistoriens bästa.

– Det var jag som såg till att Barcelona vann. Inte Messi, säger anfallaren till BeIn Sport.

Det är ingen hemlighet att Samuel Eto'o hade en ansträngd relation till tränaren Pep Guardiola under deras gemensamma tid i FC Barcelona. Nu berättar Eto'o, numera i Qatar SC, om hur han läxade upp sin spanske tränare efter att ha förlorat sin anfallsplats till en ung Leo Messi.

– Jag sa till Guardiola att ”du kommer be mig om ursäkt eftersom det är jag som kommer göra så att Barcelona vinner, inte Messi. Det var så det var då. Messi kom först senare men du kan fråga Xavi, Iniesta och de andra. Det där var min era, säger Eto'o till BeIn Sport.

”Pep bad om ursäkt”

Eto'o vann tillbaka sin plats och hjälpte med sina 30 ligamål klubben till liga-, cup- och Champions League-titeln under sin sista säsong i Barça 2008/09.

– Det var jag som fick Barcelona att vinna och Pep bad mig också om ursäkt. Men sen sa min dåvarande advokat att klubben satt upp mig till försäljning. Jag frågade om han menade allvar och han svarade att det var på Guardiolas begäran.

”Har blivit historisk”

Till sist använde Barcelona Eto'o som delbetalning för Inters Zlatan Ibrahimovic. En affär som enligt nuvarande presidenten Josep Maria Bartomeu kostade klubben 508 miljoner kronor och resulterade i att Eto'o vann Champions League på nytt – men denna gång med Inter.

– I dag är det uppenbart att den möjligheten Pep gav mig då har blivit historisk då det gav mig chansen att få en ännu större roll i fotbollshistorien. Han gav Inter möjligheten att göra den bästa affären i fotbollshistorien.

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM