”Han borde fira sina mål mot Liverpool”

Suarez får oväntat stöd i heta debatten

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Strunta i kritikerna och fira igen!

Det är Petr Cechs uppmaning till Luis Suarez efter den heta debatten om 32-åringens målfirande i den första Champions League-semifinalen mot Liverpool.

”Det är inte rätt att inte visa några känslor efter att du gjort mål för ditt eget lag”, skriver Cech på Twitter.

Det finns numera en oskriven regel inom fotbollsvärlden att du inte ska fira mål mot lag du tidigare haft en stark koppling till. Därför reagerade många Liverpool-supportrar med ilska när Barcelona-anfallaren Luis Suarez inte gjorde något för att dämpa sitt firande efter 1–0-målet hemma mot engelsmännen i den första semifinalen i Champions League.

”Har all respekt för dem”

Inför tisdagens returmatch i Liverpool försvarar 32-åringen, som spelade i Premier League-klubben 2011-2014, ändå sitt uppträdande.

– Alla som kan något om fotboll och älskar den här sporten förstår hur viktigt det målet var. Jag har all respekt för Liverpools fans. Jag kan be om ursäkt för att jag gjorde mål och firade med mina fans men Liverpools fans hade applåderat mig i samma situation, säger Suarez enligt The Guardian.

32-åringen lovar samtidigt att inte jubla lika högt över ett nytt mål i tisdagens returmatch.

– Om jag gör mål mot Liverpool kommer jag inte fira på samma sätt, precis som när jag inte firade i Holland när jag gjorde mål där (för Ajax mot Groningen).

Foto: TT
Petr Cech uppmanar Luis Suarez att fira mot sitt gamla lag.

”Handlar om känslor”

Fel, tycker samtidigt Premier League-legendaren Petr Cech. Målvakten, som gjort över 300 matcher för Chelsea och över 100 för Arsenal, menar att Suarez borde fira en ny fullträff på Anfield.

”Fotboll handlar om känslor och lyckan när du gör mål. Spelare borde fira mål i stora matcher även om de möter sin gamla klubb. Du borde alltid göra det på ett respektfullt sätt, men det är inte rätt att inte visa några känslor efter att du gjort mål för ditt eget lag”, skriver Cech på Twitter.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM