Kan krävas på sponsorpengar efter avhoppet

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Smederna kan tappa sponsringsstödet från kommunen. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Smederna kan tappa sponsringsstödet från kommunen. Arkivbild.

Beslutet att inte ställa upp i speedwayens elitserie 2020 kan leda till oanade konsekvenser.

Smedernas huvudsponsor, Eskilstuna kommun, hotar med att dra tillbaka pengarna till klubben.

– Jag ser ingen anledning att sponsra klubben under förutsättning att vi inte får något tillbaka, säger Moderaternas gruppledare Jari Puustinen till Eskilstuna-Kuriren.

De regerande speedwaymästarna Smederna har deklarerat att de står över kommande säsong, som inleds den 11 augusti.

Beskedet kan leda till att klubbens huvudsponsor Eskilstuna kommun stoppar utbetalningarna till klubben, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Beslutet att inte köra kritiseras nämligen politiskt och frågan hur kommunen ska göra har lyfts till högsta tjänstemannanivå.

– Det är skattepengar vi skickar till klubbarna och när de gör sitt jobb så stärker det varumärket Eskilstuna. Att Smederna tar ett sådant här beslut har jag inga synpunkter på, det får stå för klubben. Däremot ser jag ingen anledning att sponsra klubben under förutsättning att vi inte får något tillbaka, säger Moderaternas gruppledare Jari Puustinen.

Betalas månadsvis

Genom kommunkoncernen sponsras stadens fyra största klubbar – handbollslaget Guif, fotbollslagen Eskilstuna United och AFC samt Smederna – med 900 000 kronor vardera per år.

Beloppet betalas ut månadsvis och under 2020 har Smederna redan erhållits 450 000 kronor.

Stadens kommundirektör Tommy Malm säger till Eskilstuna-Kuriren att ett eventuellt beslut kring om pengar kommer att betalas ut eller möjligen krävas tillbaka kan komma tidigast i augusti.

Publicerad: