AFC tog sista chansen i bottenstriden

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Det allsvenska hoppet lever för AFC Eskilstuna.

Samuel Nnamani räddade klubben i ödesmötet med Gif Sundsvall.

– Det betyder mycket för mig, säger matchhjälten i C More.

Nio raka matcher utan seger för AFC Eskilstuna och tre raka utan förlust för Sundsvall. De två bottenlagen kom till ödesmötet i botten med helt olika formkurvor.

Men med ryggen mot väggen var det AFC Eskilstuna som tog sin första seger sedan den tredje augusti.

Tre lag inom en poäng

Stor hjälte blev Samuel Nnamani som tajmade ett högerinspel från Dzenis Kozica bra i den 68:e minuten och tryckte upp bollen i taket bakom David Mitov Nilsson.

En blytung seger som tar AFC upp på 19 poäng och bättre målskillnad än nyblivna jumbon Falkenberg, en poäng bakom just Sundsvall på kvalplats.

– Vi måste fortsätta slåss för att hänga kvar, vi måste ge mer än 100 procent i de två sista matcherna så kan vi förhoppningsvis klara oss, säger Nnamani.

Sundsvall saknade inte chanser att förändra resultatet, David Batanero hade ett skott i insida stolpen bara tio minuter före Nnamanis enda mål och dessutom ropade ytterbacken Pol Moreno på dubbla straffar. Att döma av tv-bilderna inte helt utan anledning.

– Det är klart det är straff, säger Sundsvalls tränare Tony Gustavsson i C More.

”Så jävla försmädligt”

I matchens sista ordinarie minut fick inhopparen Marc Mas Costa den sista stora chansen. Efter ett fint samspel in i straffområdet avlossade han ett skott efter gräset som Igor Levtjenko gjorde en strålande räddning på.

– Vi ska åka härifrån med tre poäng. Det känns så jävla försmädligt att inte kunna bjuda supportrarna som åker land och rike runt på det, säger Gustavsson.

För AFC väntar Sirius i nästa omgång och bottenkollegan Falkenberg i avslutningsomgången. Sundsvall möter Helsingborg i nästa omgång och avslutar sedan mot AIK på Friends Arena.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE