Sa inte upp bekantskap – slogs blodig av pojkvännen

Publicerad:
Tingsrätten dömer 35-åringen till fängelse.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tingsrätten dömer 35-åringen till fängelse.

NYHETER

Den 35-åriga mannen örfilade kvinnan under ett bråk.

Några månader sedan utbröt ett nytt bråk – efter att kvinnan vägrat säga upp en bekantskap.

Då slog pojkvännen henne blodig och hotade med att döda henne.

Malmö tingsrätt har nu dömt den 35-årige mannen till ett års fängelse för två fall av misshandel, olaga hot och skadegörelse.

Det första misshandelsfallet mot flickvännen inträffade i februari i år.

Parterna började då bråka om mannens publiceringar på sociala medier. Flickvännen har vittnat om att 35-åringen då blev våldsam och gav henne två örfilar, tog stryptag på henne samt tryckte upp henne mot ett skåp och sparkade henne i ryggen.

Frias från olaga hot

Mannen har erkänt att han gett flickvännen åtminstone en örfil men har i övrigt inget minne av händelsen. I tingsrätten har han dock berättat att han inte tror att kvinnan orsakat skadorna själv och litar därför på hennes berättelse.

Då bildbevis dessutom finns, och en kollega till kvinnan återgett berättelsen, dömer Malmö tingsrätt 35-åringen för misshandel.

Däremot friar de mannen från olaga hot, då det inte är bevisat att mannen ska ha dödshotat kvinnan vid tillfället.

Slog sönder möbler

Misshandeln ledde till att parterna separerade men de fortsatte att hålla kontakten. Enligt 35-åringen fortsatte de också att vara ett par, även om de inte levde ihop längre.

I början av sommaren var 35-åringen hemma hos kvinnan och var då irriterad för att hon inte sagt upp bekantskapen med en väninna. Kvinnans vän hade bland annat gett henne tips om en annan man hon borde börja dejta.

När 35-åringen därefter inte fick kolla igenom flickvännens sociala medier eller telefon svarade han med att slå sönder tv:n och soffbordet. Därefter gav han sig på målsägande.

”Jag ska döda dig”

Enligt kvinnan sa han ”Jag svär på min son, jag ska döda dig” och slog henne sedan i tinningen. Misshandeln fortsatte sedan med att 35-åringen dunkade hennes huvud i väggen, skallade henne och gav henne fler slag samt örfilar.

Mannen tryckte även in en mobil i kvinnans mun, slog henne i magen och revbenen samt tog ett kraftigt stryptag om henne.

Först när kvinnans barn skrek ”Döda inte min mamma” upphörde misshandeln.

Den kollega som kvinnan berättat om den tidigare misshandeln om fick nys om den pågående misshandeln och larmade då polis, som kom till platsen. När de anlände till platsen svimmade kvinnan.

Saknar minnesbilder

Förutom att kvinnan blödde och fick blåmärken sprack även hennes trumhinna och hon fick även ett hål på ena lungsäcken av misshandeln.

Precis som vid den tidigare misshandeln uppger mannen att han inte har några minnesbilder av det hela, mer än de möbler han haft sönder innan misshandeln av flickvännen.

Kvinnans berättelse är enligt tingsrätten dock trovärdig och har dessutom stöd av fotografier, rättsintyg samt flera vittnen, vilket gör att tingsrätten dömer mannen för samtliga händelser i juni.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE