Ilestedt redo för spel mot Göteborg

avTT

Publicerad:
Foto: Adam Ihse/TT
Bayern Münchens Amanda Ilestedt, här under första mötet på Gamla Ullevi för två veckor sedan, är spelklar igen till Champions League-returen mot Göteborg.

Landslagsbacken Amanda Ilestedt tvingades stå över senaste ligamatchen med en lårskada. Men till Champions League-returen mot Göteborg är Bayern München-stjärnan tillbaka.

”Allt är okej igen ”, hälsar hon i en kommentar.

Amanda Ilestedt har varit given på sin mittbacksplats efter klubbytet från Potsdam till Bayern München i somras och spelade även hela 16-delsfinalen i Göteborg för två veckor sedan.

Men skadekänningar i baksidan av ena låret gjorde att svenskan stod över den gångna helgens match i Bundesliga. I en kommentar via Bayern Münchens pressansvarige hälsar Ilestedt dock att hon är klar för spel i onsdagskvällens match mot Göteborg.

"Jag har de senaste dagarna jobbat konsekvent för att bli klar för Champions League-matchen. Allt är okej igen och jag är klar för spel", säger hon.

”Måste ta Göteborg på allvar”

Göteborg reste på tisdagen till München med en färsk 3–1-seger mot Djurgården i ryggen.

Bayern München var dock snäppet värre i helgen, med en 5–0-seger mot FC Sand och ytterligare två mål av Mandy Islacker – som nu blivit tvåmålsskytt i sina tre senaste matcher (inklusive i 2–1-segern mot Göteborg).

"Göteborg visade i första mötet att det är en motståndare som vi måste ta på allvar", säger Islacker.

"Men vårt mål för returen är tydligt: vi vill dominera, göra mål och ta oss vidare till nästa omgång i Champions League genom en seger".

Laddar Matchöversikt
Publicerad: