Mejla

Michael Carlsson

Mina spikar i dag körs av världsmästaren

Michael Carlssons tipskrönika inför Grand Slam 75 på Bergsåker

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TR Bild
Världsmästaren i V75, Ludwig Wickman

Vinnarhästen Importedfrmdetroit kliver ner rejält i klass och har inte haft en så här bra uppgift på länge.

Han spikas på GS75 liksom formstarka duon Ellis Pride och Listas Thaitanic. 

Gemensamt för de två sistnämnda är att de körs av världsmästaren i V75, Ludwig Wickman.

Bergsåker är värd för Grand Slam 75 och söndagens miljonspel bjuder på ojämna lopp. Det är blandad klass på omgången och tre spikar som sticker ut rejält. När det inte finns några givna motbud till dessa och övriga lopp är öppna, så är det bara att hamra in spikarna och smaska på rejält med streck i resten av loppen.

▪▪▪

Vi går ut hårt och spikar Importedfrmdetroit som möter betydligt enklare motstånd än han är van vid. Hästen är härdad i V75 och vinnarinstinkten är det inget fel på då han har tagit 18 segrar i karriären. Sex av dessa har kommit över lång distans och här har han en minst sagt lämplig uppgift.  Importedfrmdetroit var förvisso inte som bäst i V75 senast men Markus Pihlström sa till mig att han hade varit lite för snäll mot hästen i träningen och att det blivit långt mellan starterna, då det blev galopp bakom bilen näst senast och därmed inget riktigt lopp.

Pihlström säger att hästen känns klart uppåt i jobben och hävdar att formen är god. Han säger även att det var länge sedan som  Importedfrmdetroit hade en så här bra uppgift. Det är Pihlströms absolut bästa chans på GS75 och jag spikar.

▪▪▪

De andra två spikarna på GS75 rattas av en 20-årig kille som i fjol tog hem tävlingen VM i V75. Det handlar om Ludwig Wickman som inte bara är en hejare på att tippa utan kör även häst med bravur. Trots sin ringa ålder börjar han bli smått rutinerad då han i fjol körde 99 lopp och vann tio av dem. Ludwig har redan spräckt segernollan i år och om det går som jag tror så blir det två nya segrar i dag.

Först ut är favoriten Ellis Pride i den tredje avdelningen. Det är en häst som vinner i var tredje start han gör och efter segern näst senast satt han gången efter fast med gott om krafter kvar i V75. Tränaren Lars Wikström berättade för mig att han är mycket nöjd med hästen som har tränat bra i veckan och känns fräsch och fin. Utgångsläget är inte det bästa med spår åtta bakom bilen men det är lång distans och med tanke på motståndet så torde de andra ha stor respekt för favoriten. Eller som Markus Pihlström sa till mig, ”Ellis Pride står för klassen i det här gänget och går inte att slå”. Detta apropå att Pihlström har med Sheherazade Face som han inte trodde på något chans med.

Stärkt av segern med Ellis Pride, förhoppningsvis, så vinner Ludwig Wickman även GS75-4 med Listas Thaitanic. Ett sto som är stark och rejäl och som är obesegrad i två starter i år. Hon tål att göra jobbet själv vilket hon visade senast när hon vann efter att ha körts fram i dödens. Det torde vara en toppchans att Listas Thaitanic krossar allt igen, men konkurrenterna borde ha respekt för henne och det kan mycket väl bli ledningen efter en bit. Speciellt eftersom det är frågetecken på det främsta motbudet Wilshere som inte har startat på länge och har dunkel form.

▪▪▪

Markus Pihlström sa till mig att O.P.’s Fantastic vinner när som helst i GS75-2. Hästen gjorde ett kanonlopp senast enligt Pihlström och svarade för en stark avslutning från ett svårt utgångsläge. Nu är det perfekt spår bakom bilen och segerchansen är god.

Robert Dunder vurmade väldigt för sin Shut Up And Dance när jag pratade med honom. Hästen har inte fungerat på blöta och mjuka banor på slutet och haft svårt med omställningen ifrån isbana. Skulle det bli en fast och hård bana och hästen fungerar aktionsmässigt, är Shut Up And Dance bra nog att kunna vinna.

▪▪▪

De tre avslutande loppen är öppna och streckkrävande. Här hoppas vi såklart få in ett par kantbollar och smällkarameller. Favoriten i GS75-5 Ylva di Karma kommer från seger och slog då hästar som Grude Tilla och Björnivar och nu står hon 20 meter bättre till gentemot dessa. Varning utfärdas för Månodin A.M., som avslutade starkt senast och Paulas Prince, som jagar tredje raka segern och körs av formstarke Jimmy Jonsson.

▪▪▪

Markus Pihlström tränar favoriten i GS75-6, Gala Shadow, som kommer med två raka segrar i bagaget. Pihlström är inne på att hästen är bättre bakifrån än i ryggar, och ledningen tar nog startsnabba Global Wannabe som återkommer efter ett uppehåll. Jimmy Jonsson kör en het segerkandidat även här med Miss Red som jagar tredje raka.

▪▪▪

Carmencita Majo är mitt drag i GS75-avslutningen. Hon återkom efter ett uppehåll senast och vann direkt från ledningen. Hästen är snabb ut bakom bilen och har ett perfekt läge över kort distans.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 8 Importedfrmdetroit (5–1)

GS75-2: 2–4–5–10–11 (8–3)

GS75-3: 8 Ellis Pride (7–2)

GS75-4: 4 Listas Thaitanic (1–8)

GS75-5: 3–8–10–12–1–15–2–9 (11–6)

GS75-6: 3–6–10–9–8 (7–4)

GS75-7: 2–5–1–10–3–9 (7–11)

Systemet är på 1200 rader / kronor

avMichael Carlsson

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM