Svenskarna är kvar i titelracet

Stenson och Norén bra med inför helgen

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

PORTRUSH. Fem slag från ledning.

Nu inleds jakten för Henrik Stenson och Alex Norén.

– Spelet finns för att utmana, säger Norén.

Amerikanen JB Holmes och irländaren Shane Lowry har gått upp i delad ledning när halva The Open återstår. De ligger på åtta slag under par och bakom dem finns en drös spelare med tätkänning.

Henrik Stenson och Alex Norén är inte så nära som de hade önskat, men än är inte loppet kört.

– Det handlar om att fixa till några slag, annars tycker jag det känns som att jag har spelet för att utmana. Jag kommer spela hyfsat aggressivt i helgen, säger Alex Norén.

Han gick fredagens varv på par.

Stenson och Norén.
Stenson och Norén.

”Är inte borta”

Stenson? Han plockade två slag, men tycker att det borde blivit mer än så.

– Ja, det kändes som ett bra läge att ta in några slag och sätta sig i lite mer tätkänning. Jag hade en eagleputt på 13 som ”lippade” ur. Hade den gått i och man fått med sig lite annat så kunde man varit fem-sex under just nu, säger han.

Men chansen finns, tror även Stenson.

– 36 hål kvar, det är ändå mycket. Kan man höja sig en nivå eller två samtidigt som de andra får några dåliga studsar och lite tuffare väder så… vi har ju inte spelat bort oss, även om man hade velat ligga ett eller två slag bättre.

”Kan inte vänta”

Strategin i helgen? Hålla sig lugn.

– Det går inte att vänta på att andra gör misstag utan man måste göra birdies när tillfälle ges. Samtidigt är det en major på en tuff bana och man kan inte forcera det heller utan det gäller som vanligt att balansera det; veta när man ska trycka på gaspedalen och när man ska hålla sig kall, säger Henrik Stenson.

Publicerad:

LÄS VIDARE