Lokal M-topp erkänner sexköp – avgår omedelbart

Av: Josefine Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka, Hans Forsberg (M), erkänner att han köpt sex, rapporterar Göteborgs-Posten.

Under lördagen ertappades han av polis på en misstänkt bordell i Göteborg.

– Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag, säger Hans Forsberg i pressmeddelandet, enligt GP.

Vid klockan 23 på lördagen gjorde polisen ett tillslag vid en misstänkt lägenhetsbordell i Örgryte, Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten. Där påträffades moderattoppen Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka.

Enligt ett pressmeddelande som GP tagit del av avgår nu Hans Forsberg med omedelbar verkan och lämnar alla sina politiska uppdrag.

– Efter det som hänt har jag inte längre förtroende i partiet och är beredd att ta konsekvenserna. Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag, säger Hans Forsberg i pressmeddelandet, enligt GP.

Hans Forsberg, Kungsbacka.
Foto: Kungsbacka kommun.
Hans Forsberg, Kungsbacka.

”Det som han gjort är oacceptabelt”

Hans Forsberg har varit kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka i fem år. Han har under helgen accepterat strafföreläggande för köp av sexuell tjänst. Moderaternas förbundsordförande Mikaela Waltersson tar avstånd från händelsen.

– Det som han har gjort är oacceptabelt. Även om detta är en personlig tragedi för en partikollega och vän, så är vi helt överens om att Hans måste lämna alla de politiska uppdrag han har för vårt parti, säger förbundsordförande Mikaela Waltersson, till GP.

”Förtroendet är förbrukat”

Även moderaternas gruppledare i Kungsbacka, Lisa Andersson, säger att förtroendet för Hans Forsberg är förbrukat.

– Hans har varit en god partikollega som jag har uppskattat att arbeta tillsammans med, men förtroendet är förbrukat och nu behöver vi i Kungsbackamoderaterna tillsammans hitta nya lösningar, säger Lisa Andersson i pressmeddelandet.

Foto: TT
Polis.
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN