Ingen Zlatan i startelvan för AC Milan

avAnton Johansson, Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic, 38, inleder sin potentiella Milandebut på bänken.

Det står klart efter att AC Milan släppt sin startelva till dagens match mot Sampdoria.

Så sent som i torsdags anlände han och skrev på kontraktet och så sent som i fredags gjorde han mål i en stängd träningsmatch mot ett division 4-lag.

När Milan inleder Serie A-spelet efter vinteruppehållet så gör man det däremot med Zlatan Ibrahimovic, 38, på avbytarbänken.

Tränaren Stefano Pioli har I stället valt att spela med polacken Krzysztof Piatek som ensam central anfallare i ett 4–3–3-formerat lag till hemmamötet mot Sampdoria, som startar klockan 15.

”Aktuell för spel”

Att Ibrahimovic är utanför startelvan är dock inte någon större överraskning, med tanke på att svensken inte spelat en riktig match sedan han lämnade USA och Los Angeles.

Däremot är han aktuell för ett inhopp.

– Han är med i truppen, men det är två månader sedan han spelade match. Han ser bättre ut för varje träning. Alla som är med i truppen är aktuella för spel, sade tränare Pioli under gårdagen angående Zlatans status inför måndagens match.

Även Sampdoria har en svensk på bänken i eftermiddag i form av Albin Ekdal, som är tillbaka efter att ha skadat sig mot Genoa innan uppehållet.

Kulusevski startar

Däremot kan vi notera att Dejan Kulusevski startar för Parma borta mot Atalanta. Den svenske 19-åringen blev nyligen klar för en övergång till Juventus, men stannar i Parma säsongen ut.

I Cagliaris tuffa bortamatch mot Juventus är Robin Olsen tillbaka mellan stolparna. Den svenske landslagsmålvakten har varit avstängd i fyra matcher efter ett rött kort mot Lecce i november.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

AC Milan

Fotboll