”Förbannad för att det inte går rätt till”

Forsbergs hårda kritik mot moderklubben: Får göra en riktig rensning

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

Emil Forsberg är orolig och förbannad.

Ilskan är riktad mot klubben han ser sig själv som en son till.

– Man får göra en riktig rensning, säger 27-åringen om situationen i Gif Sundsvall.

Emil Forsberg har köpt 100 halsdukar till ett värde av 60 000 kronor för att hjälpa ekonomiskt problemtyngda Gif Sundsvall. I väntan på leveransen riktar 27-åringen nu hårt kritik mot klubbledningen som enligt Sundsvalls Tidning uppskattar att föreningen väntas gå 7,4 miljoner back under 2019.

– Man är ganska van vid att det är en presskonferens och att det ser dåligt ut där. Nu får man försöka dra sitt strå till stacken och få med sig de andra som också kan bidra för det ser inte jätteljust ut. Jag hoppas att de löser det och det är deras skyldighet att göra det för jag tycker att de hör hemma i allsvenskan. I alla fall på fotbollsplanen.

”Det ska inte hända”

Hur ser du på att de här problemen upprepas?

– Det ska inte hända. Man får göra en riktig rensning och gå igenom vad som gått fel och vad som blir fel år efter år. Jag förstår att det inte är lätt att driva en fotbollsförening men man måste också förstå sin plats i näringskedjan när det kommer till spelare, kontrakt och hur man ska sälja dem vidare eller inte sälja dem vidare. Jag hoppas att de löser det och har ett styrelsemöte där de verkligen lägger alla korten på bordet och har en framtidsplanering som håller i längden så att man inte bara fortsätter att gripa efter halmstrån. Inför nästa år kommer det ju in en hel del tv-pengar så det blir jäkligt viktigt att klara det allsvenska kontraktet för dem.

”Förstår inte vad som pågår”

Emil Forsberg talar med passion och upplevs verkligen som uppriktigt orolig för sin moderklubb.

– Jag har växt upp med ”Giffarna” och min far spelade där väldigt länge så man känner för dem. Jag känner de som arbetar där och därför blir man som en slags son till föreningen som man bryr sig om men samtidigt blir förbannad på när det inte går rätt till. När det blir så här blir man förbannad och förstår inte vad det är som pågår. Nu hoppas jag att de löser det, det är det enda jag har i tankarna nu. Sedan får jag väl åka dit och rycka dem lite i skägget.

Vad ska du göra med dina 100 halsdukar?

– Jag får väl försöka dela ut dem till folk som vill ha. Om någon vill ha dem.

Gif Sundsvall ligger just nu på 13:e plats i allsvenskan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.