Sveriges största medaljhopp i VM

avMalin Wahlberg

Foto: TT
Kajsa Kling.

ST MORITZ. Flera svenskar har varit på pallen här de senaste säsongerna.

Nu ska svenskbackarna i St. Moritz leda till VM-succé.

– Jag är trygg här och det är skönt att komma till ställen där man har gjort bra resultat, säger Kajsa Kling.

Det alpina landslaget har satt upp ett högt mål inför VM. Hela sex medaljer ska Sverige få med sig hem från St. Moritz trots att pallplatserna inte har radats upp den här säsongen.

Men backarna i St. Moritz ska hjälpa Sverige till succé när VM inleds på tisdagen med damernas Super G.

– Det är backar som passar svenska åkare bra. Det är mycket utifrån det vi har pratat om våra medaljchanser också, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter.

André Myhrer vann säsongsavslutningen i St. Moritz i fjol. Även Kajsa Kling och Frida Handsotter har varit på pallen i VM-orten de senaste säsongerna.

”En liten svenskbacke”

– Jag tror att det är en liten svenskbacke. Det är lite som Flachau, varken brant eller flack, som de svenska backarna bara att den är lite längre så det passar oss svenskar bra, säger Hansdotter.

Matts Olsson, som klev upp på pallen i sista tävlingen inför VM, har sitt näst bästa resultat med en fjärdeplats i St. Moritz.

– Än så länge trivs jag i St. Moritz. Det är mycket möjligt att det kan vara en svenskbacke. Det är tekniskt krävande, men någonstans en backe där jag tror att man kan få ut mer maxfart och inte en av de trixigaste.

”Är trygg här”

Kajsa Kling är först ut av svenskarna och kommer att köra hela fyra tävlingar under VM. Fartspecialisten har varit tvåa och fyra i St. Moritz tidigare och hoppas på en ny framgång under mästerskapet.

– Jag gillar backen och atmosfären. Jag är trygg här och det är skönt att komma till ställen man har gjort bra resultat tidigare. Jag vet hur backen ser ut och det underlättar, säger hon.

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Hansdotter.
ARTIKELN HANDLAR OM