Ferdinand sågar Payet: "Sitt och ruttna..."

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Ferdinand har inga höga tankar om Payet.
Foto: TT
Ferdinand har inga höga tankar om Payet.

FOTBOLL

Dimitri Payet vill lämna West Ham och vägrar spela mer för klubben.

Nu sågas den franske stjärnan av Rio Ferdinand.

– Om jag vore chef skulle jag säga: ”Tills jag får pengarna jag vill ha för dig kan du sitta och ruttna”, säger den tidigare mittbacken.

Det har gått ett par veckor sedan managern Slaven Bilic med sorgsen ton bekräftade att Dimitri Payet vill lämna West Ham.

Trots att stjärnan, som gjorde stor succé i ”Hammers” förra säsongen, har ett gällande kontrakt fram till 2021 vägrar han att spela mer för klubben.

Sedan dess har klubben svarat med att utesluta spelaren från lagets träningar och övriga spelaraktiviteter. Dessutom har man utåt deklarerat att man inte ämnar sälja honom under det pågående transferfönstret.

”Inte särskilt svårt...”

Nu har Englands tidigare landslagsback Rio Ferdinand, som inledde sin proffskarriär i just West Ham, vädrat sin syn på situationen.

Och han tar inte direkt Payets parti i frågan.

– Vad West Ham borde göra med honom? Det är inte särskilt svårt. Om jag vore chef skulle jag säga: ”Tills jag får pengarna jag vill ha för dig kan du sitta och ruttna”, säger han enligt The Guardian.

Efter sin lyckade fjolårssäsong kom Payet med i den franska EM-truppen och spelade en avgörande roll i ”Les Bleus” förra sommaren. Ferdinand menar att hans beteende nu är både respektlöst mot West Hams supportrar och otacksamt mot en klubb som gav honom chansen att visa vad han går för.

”Förstår fansens frustration”

– De gav honom en plattform att ta sig till EM förra sommaren, de gav honom en plattform att skriva på ett nytt kontrakt och bli en världsspelare – det måste han respektera, säger Ferdinand.

– Jag förstår fansens frustration. Många av dem skulle ge sin högra hand för att spela för West Ham och kan inte förstå hur en spelare kan säga att han inte vill spela. Vem är det som ger honom råd? Han är vuxen och borde förstå det själv, men ibland är man i en bubbla och behöver bra rådgivare och jag ifrågasätter att han har någon.

Payets önskan är att återvända till Marseille i Ligue 1. Enligt The Guardian har den franska klubben erbjudit 23 miljoner pund men West Ham kräver 30, motsvarande runt 335 miljoner kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.