Därför lämnar Fredrik Kempe juryn i ”Idol”

”Skulle älska att se Kishti igen!”

Av: Rebecka Ljung

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Jimmy Wixtröm / AFTONBLADET / 85525
Auditions för årets ”Idol” drar igång snart. Utan Fredrik Kempe.

NÖJE

Uttagningarna för ”Idol” 2017 drar igång snart. Utan Fredrik Kempe.

Nu hoppar jurymedlemmen av.

– Jag har några stora projekt framöver som jag måste fokusera på, säger Kempe.

Auditionturnén för ”Idol” 2017 drar snart igång. Den med artistdrömmar som då vill få ett betyg av självaste Fredrik Kempe, 44, blir utan. Redan efter en säsong i TV4:s jurybås säger Kempe hejdå.

– ”Idol” har varit skitkul! När jag fick den härliga frågan kunde jag inte tacka nej. Men det är svårt att kombinera, säger Kempe till Nöjesbladet.

”Mycket möten och tankar”

Fredrik Kempe blev medlem i juryn för svenska ”Idol” förra året, sida vid sida med Nikki Amini och Quincy Jones III. Nu vill den svenska låtskrivaren och artisten inte lägga mer av sin tid på uppdraget.

– Jag hade tänkt ”det är väl bara på fredagar?” men ”Idol” är nästan ett heltidsjobb, energimässigt. Det tar mycket mer tid än man kan tro. Det kommer till väldigt mycket planeringsmöten, intervjuer och tankar.

Kempe: ”Min första kärlek”

”Idol” 2016 krävde så mycket tid av jurymedlemmen att han inte alls hann med andra viktiga projekt som låtskrivare.

– Jag känner att det är lite för tidigt för mig att sluta skriva låtar. Låtskriveriet är min första kärlek, som jag verkligen brinner för. Jag har några stora projekt framöver som jag måste fokusera på. De kommer ut ganska snart, säger Fredrik Kempe.

Som låtskrivare har Fredrik Kempe bland annat jobbat med artister som slagit igenom i ”Idol”, som exempelvis Måns Zelmerlöw. Den biten tänker han fortsätta med. Men han kommer sakna kollegorna från tv-programmet.

– Det var härligt att jobba med människorna och att träffa idolerna. En sådan härlig energi!

Pelle Porseryd, produktionschef på TV4, hoppas att ”Idol” kan locka tillbaka Kempe någon gång.

TV4: ”Hoppas han kan återvända”

– Det är såklart tråkigt men vi har full respekt för Fredriks val att inte vara med nästa säsong. Jag hoppas dock att han kan återvända till Idol i något sammanhang längre fram, säger Porseryd i ett pressmeddelande.

TV4 letar nu efter en ersättare, som kan fylla Fredrik Kempes stol 2017. Kempe, som kommer följa säsongen 2017 ”slaviskt” framför tv:n, utesluter inte att komms tillbaka ett annat år. Men han har en annan juryfavorit.

– Jag skulle älska att se Kishti i juryn igen!

Publicerad:

LÄS VIDARE