Victoria: Jag känner mig inte som 40

avSusanna Nygren

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är ingen 40-årskris på gång hos kronprinsessan Victoria – i alla fall enligt henne själv.

Hon känner sig inte alls som 40 år.

– Mycket yngre, ska jag säga.

1 av 5 | Foto: Peter Wixtröm

I flera timmar gick kronprinsessan Victoria runt och pratade med besökare som kommit till Solliden. Väldigt många hade med sig presenter – det var allt från blommor till teckningar, choklad, smycken och spettekakor.

Victoria såg flera bekanta ansikten bland barnen.

– Oj, vad ni har väntat. Att bara ni har stått här i så många timmar och ni kommer tillbaka. Det är fantastiskt, sa kronprinsessan till fyra barn som stod längst fram vid staketet.

Kronprinsessan förklarade att hon kände igen dem från tidigare år. De fick beröm för att de hade orkat vänta så många timmar.

– Vad gulliga ni är som kommer hit igen. Det betyder så mycket. Jag önskar er en jättefin sommar med mycket bad, sa hon till barnen.

Även pressen fick en chans att ställa frågor till henne. Victoria berättade att hon inte har någon 40-årskris och inte tänker ha någon heller. Hon känner sig helt enkelt inte så gammal.

Hur gammal känner du dig egentligen?

– Mycket yngre, ska jag säga.

Vad är det bästa med det här?

– Att se att det är så många som kommit hit. Det är verkligen rörande. Det betyder så otroligt mycket. Det är något som jag bär med mig resten av året – den värmen och kärleken som finns. Det är en jättefin födelsepresent.

Om du hade vetat det du vet idag – vad hade du sagt till dig själv som tonåring?

– Det var en bra fråga. Jag tar med mig den.

Publicerad: