Trump skickar Kushner till Saudiarabien

Av: TT

Publicerad:
Jared Kushner, Mellanösternrådgivare och svärson till USA:s president Donald Trump. Arkivbild.
Foto: Patrick Semansky/AP/TT
Jared Kushner, Mellanösternrådgivare och svärson till USA:s president Donald Trump. Arkivbild.

NYHETER

Jared Kushner, rådgivare och svärson till USA:s president Donald Trump, åker med anledning av mordet på en iransk kärnenergiforskare denna vecka till Saudiarabien och Qatar.

Uppgiften kommer från en högt uppsatt källa inom Vita huset.

Kushner ska möte den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman i den saudiska staden Neom. Därifrån ska han sedan resa vidare till Qatar för att träffa landets emir.

Läget i regionen är mycket spänt efter attentatet i fredags då den framstående kärnfysikern Mohsen Fakhrizadeh dog efter ett angrepp mot den bil han färdades i utanför Irans huvudstad Teheran.

Iran anklagar öppet ärkefienden Israel för att – med USA:s goda minne – ligga bakom attentatet.

Kushner och hans stab bidrog tidigare i år till att normalisera relationerna mellan Israel och Bahrain, Förenade arabemiraten och Sudan.

Några dagar före attentatet i Iran var Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i Saudiarabien och uppges där ha träffat bin Salman.

Enligt Reuters källa i Vita huset vill Trumpadministrationen försöka få till stånd så många avtal som möjligt i regionen innan den tillträdande president Joe Biden och hans stab tar över makten i Vita huset i januari.

Publicerad: