Sverige tända av isländska snacket

Av: Anna Rydén

Publicerad:

FOTBOLL

GÖTEBORG. Inför gruppfinalen pratade isländskorna om att skillnaden mellan lagen var mentaliteten. Det gav det svenska laget tändvätska.

– Om jag ska vara ärlig, så ja. Jag tycker att mentaliteten som vi har i Sverige är otroligt hög och det visade vi i dag, säger Kosovare Asllani.

Efter att ha besegrat Island med klara 2–0 på Gamla Ullevi så är Sverige klara för EM i England 2022. En av drivkrafterna bakom dagens insats var det isländska snacket inför.

– Vi har en annorlunda mentalitet och vet att vi kan slå Sverige, sa den isländska storstjärnan Sara Björk Gunnarsdottir dagen innan matchen.

Den isländska lagkaptenen var otroligt besviken över att de inte fick med sig en seger hemma på Island. Den matchen slutade 1–1 och gjorde gruppfinalen på Gamla Ullevi till en rysare på förhand.

”Totaldominerade”

– Island har ju snackat väldigt mycket om sin fysiska kapacitet och mentalitet, men de har nog aldrig spelat mot oss på Ullevi. Vi visste att vi underpresterade på Island och hade fler nivåer i oss att komma upp i, och det visade vi i dag, säger Kosovare Asllani och fortsätter:

– Vi visade rakt igenom att vi totaldominerade och stod upp i närkampsspelet också. Jag tycker att vi gick ut och visade i dag vilket landslag vi är och att vi oftast är bäst när det gäller.

Trots att lagkapten Caroline Seger inleder med att hon inte läser media så har hon fått till sig det isländska utspelet.

– Jag har fått det här till mig av alla andra. Om det har gett laget tändvätska så är ju det helt fantastiskt, säger hon.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.