Mejla

Erik Pettersson

Han blir bättre än sin miljonär till storebror

Erik Petterssons TRE PUNKTER efter V75 på Kalmar

Publicerad:
Uppdaterad:
Johan Untersteiner och jättetalangen Demon Ima efter V75-segern i Kalmar.
Foto: TR Bild
Johan Untersteiner och jättetalangen Demon Ima efter V75-segern i Kalmar.

V75 på Kalmartravet.

Här är Erik Petterssons rubriker efter tävlingarna.

1. Demonen är på väg uppåt efter allt strul

Brakfavoriter i låg klass ska man vara lite försiktig med, generellt. Men någon fara för Johan Untersteiners Demon Ima, som startade, spelad till 72 procent på V75, var det inte. Hästen visade en startsnabbhet som få visste att han hade redan nu och fick lite uppfriskande press på sig. Hur han svarade? Med att lunka till en mycket säker seger. Det är en otroligt härlig massa i den här hästen och han kan gå långt. Mycket långt. Skötaren Sofie Ericsson trodde att han kanske inte kan bli lika bra som storebrorsan Day or Night In, som sprang in 5,2 miljoner kronor, i karriären. Får han bara hålla ihop nu så tror jag att den här blir bättre. För det har strulat hittills i karriären. Fingers crossed.

2. Jätteskrällen gav Gotlandspojken första V75-segern

Johan Rosvall kunde inget om trav för något år sedan. Under lördagen stod han som V75-vinnare som ägare och medtränare till Ottilia Fri. Stoet tog hand om ledningen med Petter Karlsson i sulkyn och den dryga 23-oddsaren släppte sedan ingen förbi sig. Inför loppet hade Petter Karlsson tagit en seger på V75, nu tog han den andra. För Rosvall var det första segern inom travets elitserie. Snudd på en saga. Bra jobbat!

3. Thomas Uhrbergs känsla för egna uppsittningar

Han åkte till Kalmartravet och körde en häst på V75. Och satte dit den. Thomas Uhrberg är en mycket säker chansbedömare, har man lärt sig genom åren. På sin hemsida skriver han varje vecka en tipsanalys inför V75. Den här veckan varnade han rejält för sin häst, Lorelei Marie. Mycket riktigt ledde stoet runt om. En annan sak man har lärt sig om Uhrberg, han är en grym tempobedömare, i ledningen gör han få fel, som bjuder in övriga hästar. Snyggt, Thomas!

Av: Erik Pettersson

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN