Vanessa Bryants ilska mot Evan Rachel Wood: ”Ondskefull”

Änkan rasar över Kobe Bryant-tweet om våldtäkt

Publicerad:
Uppdaterad:
Vanessa och Kobe Bryant.
Foto: Jordan Strauss / TT NYHETSBYRÅN
Vanessa och Kobe Bryant.

NÖJE

Evan Rachel Wood kallade Kobe Bryant för en våldtäktsman samma dag som han dog.

Något som nu väckt stor ilska hos hans änka, över ett år senare.

”Din falska, okänsliga, ärekränkande och baktalande tweet 26 januari är ondskefull och rubbad, minst sagt”, skriver Vanessa Bryant på Instagram.

Kobe Bryants dödskrasch den 26 januari förra året kom som en stor chock världen över och hyllningarna till basketstjärnan översköljde sociala medier.

Men det fanns också de som lyfte händelsen där han anklagades för våldtäkt.

En av dem var skådespelaren och ”Westworld”-stjärnan Evan Rachel Wood, 33, som i en tweet samma dag som Kobe Bryant dog skrev:

”Vad som har hänt är tragiskt. Jag är förkrossad för Kobes familj. Han var en sporthjälte. Han var också en våldtäktsman. Och alla dessa sanningar kan existera samtidigt.”

Hon raderade senare inlägget.

”Vidrig och rubbad”

Nu, över ett år senare, skriver Kobe Bryants änka Vanessa Bryant, 38, på Instagram stories att hon precis fått kännedom om Evan Rachel Woods tweet.

”Din falska, okänsliga, ärekränkande och baktalande tweet 26 januari är ondskefull och rubbad, minst sagt”, skriver Vanessa Bryant och fortsätter:

”Den här typen av beteende är en del av anledningen till varför oskyldiga svarta män åker in i fängelse för brott de inte har begått. En anklagelse gör inte någon skyldig. Du känner inte till fakta i det här fallet”.

Gjorde upp i godo

Det var 2003 som Kobe Bryant anklagades för våldtäkt mot en 19-årig receptionist på ett hotell i Colorado.

Kobe Bryant, som redan då var gift med Vanessa Bryant, medgav att han varit otrogen, men nekade till våldtäkt. Han gjorde däremot upp i godo och bad samtidigt om ursäkt offentligt till kvinnan som anklagade honom.

– Hon såg inte på den här incidenten på samma sätt som jag. Jag ber om ursäkt för mitt beteende den kvällen och för de konsekvenser som det har lett till, sa Bryant då.

Publicerad:

LÄS VIDARE