’Ibra’ på listan bland världens mäktigaste

Foto: Getty och TT

avAndreas Käck

FOTBOLL

Ansedda FourFourTwo har listat de 100 mest inflytelserika personerna i fotbollsvärlden.

På plats 47 – före storheter som Arsène Wenger och Zinedine Zidane – finns Zlatan Ibrahimovic.

”Han har bevisat att han är en av sportens mest professionella”, skriver FourFourTwo.

Zlatan Ibrahimovic har varit skadad sedan slutet av april men hann ändå göra totalt 28 mål under sin första säsong i Manchester United.

Det räckte för att tysta tvivlarna i England.

När ansedda tidningen FourFourTwo nu presenterar sin lista över fotbollsvärldens mäktigaste personer slår sig den svenske 35-åringen in på en 47:e plats.

”Som en grekisk gud”

”Om England var Ibrahimovics sista land, så kan han betrakta det som erövrat. Landet som så länge tvivlat på om svenskens höga svansföring står i paritet till hans talang, har under de senaste nio månaderna häpnats över hans ledaregenskaper, karisma och mäktiga målsnitt.

Spelaren som länge ansågs personifiera den engelska nidbilden av en ”lat utlänning” har på sitt säregna sätt bevisat att han är en av sportens allra mest professionella spelare. Vid 35 års ålder har han fortfarande en kropp och fysik som en grekisk gud och dessutom en trofésamling som bara fortsätter att växa”, skriver FourFourTwo.

”Kommer inte försvinna”

Men för att platsa på listan räcker det inte att ösa in mål och vara ett fysiskt praktexemplar. FourFourTwo motiverar också den höga placeringen med Ibrahimovics arbete utanför fotbollsplanen.

”Ibrahimovic är också i framkant i en annan kategori; att bygga sitt eget varumärke. Allt han gör – oavsett om det görs i intervjuer, på sociala medier eller i hans egen mytompsunna självbiografi – är väl avvägt och utstuderat, för att fortsätta bygga sin egen status. Ibrahimovic kanske snart går i pension, men förvänta er inte att han kommer försvinna för det…”, skriver tidningen i sin motivering.

Vem som toppar listan återstår att se. Hittills har FourFourTwo avslöjat plats 100 till 41. Listan hittar du här!

ARTIKELN HANDLAR OM