Drogbas nya klubb – får helt unik roll

”Jag blev överraskad”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Foto: Ryan Remiorz / TT / NTB Scanpix

FOTBOLL

Frank Yallop har ett intressant jobb framför sig den kommande säsongen.

Amerikanen är tränare för Phoenix Rising FC i den amerikanska andraligan och ska nästa år träna sin egen arbetsgivare.

En viss Didier Drogba.

Phoenix Rising FC spelar just nu i den amerikanska andraligan men hoppas tack vare en ny arena snart få ta steget upp i MLS. För att stärka sina aktier ytterligare tar klubben nu till en närmast unik åtgärd.

”Är det bästa sättet”

39-årige Didier Drogba är klar som ny anfallare i laget. Och ny delägare i klubben.

– Det är väldigt ovanligt och jag blev överraskad när möjligheten dök upp. Men det blir en bra övergång till nästa steg i min karriär för mig. Jag vill lära mig så mycket som möjligt om fotbollen utanför planen och det här är det bästa sättet att åstadkomma det, säger Drogba till Telegraph.

Drogba kommer närmast från Montreal Impact men är kanske mest känd för sina framgångar i engelska Chelsea 2004–2012. Förra året nobbade 39-åringen en tränarroll i Chelseas organisation och kommer nu istället att spela för Phoenix samtidigt som han är involverad i alla klubbens styrelsebeslut.

”Vet inte om det finns någon mer”

– Jag vet faktiskt inte om någon annan fotbollsspelare också är delägare i sin klubb. Det är ganska unikt. Men jag kommer förmodligen bara spela i ytterligare ett år och sedan bara bli delägare. Men fram tills dess är jag delägare och spelare. Målet är att ta Phoenix till MLS och det kommer vara det allt handlar om. Vi hoppas att vi kan lycka sinom tre år, det vore en enorm framgång. Allt är väldigt spännande.

Sportbladet vill skicka en extra styrkekram till tränaren Frank Yallop som står inför den intressanta uppgiften att eventuellt behöva peta sin egen arbetsgivare den kommande säsongen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.