Mejla

Micke Nybrink

Mina två V75-spikar är typ totalt klara i kväll

Nybrinks V75-tips – analys lopp för lopp • System onsdagen den 19 augusti

Publicerad:
Uppdaterad:
Micke Nybrink om kvällens V75-tävlingar.
Foto: TR Bild
Micke Nybrink om kvällens V75-tävlingar.

Behöver inte skriva att sporten är strålande.

Det fattar alla som fattar något.

Och vi som spelar på trav är ju bäst och kan allt.

Nej, det är inget fel, spelare utan en skvätt hybris vinner aldrig.

Mina två V75-spikar är med tre ben i mål, typ totalt klara.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


Ja, det var ett tag sen. Veckorna går fort när man går hemma och hatar Covid-19 och människor som äter flygande råttor. Men nu är jag tillbaka för att stanna och för dem som tvivlar kan jag säga att formen är ungefär som på en Redén- eller Nurmoshäst efter paus.
Vi kan väl i alla fall säga så till motsatsen är bevisad. Känslan är att det spritter överallt och att trav är jätteskoj, trots att alla springer 1.10,8 (är det en bra tid?) eller strax under och trots att de kör treåringar med bike (i onödan) så att det går helt åt helvete. Dårskaper.
Nej, jag är inte alls på gnällhumör. Det tar vi när ånga behöver släppas ut. När jag är torsk. Jubileumspokalen med V75 är en fantastisk kväll och vore det inte för att någon idiot ätit en fladdermus hade vi samlats på Solvalla i solnedgången. Sa jag att jag hatar Corona?

Rysligt stark

V75-1: Tre varv och sannolikt en jättebra chans för Ble du Gers och Erik Adielsson. Fransosen är rysligt stark och att han kom bort i Åby Stora Pris senast berodde dels på knallhårt motstånd (Moni Viking vann) och att han satt invändigt och inte fick chansen. Ble ska inte smyga och speeda, han ska göra raka motsatsen och det vet Adielsson.
Enda hotet, och som jag ser det ett allvarligt sådant, är Hans Crebas härliga långdistansare Lucky Base. Han kommer gasas för spets och väl där springer han en låg 1.13-tid. Ble ska ner på låga 1.12 då. Hårt i mål kan det bli.
V75-2: Kallblod och inte ursvårt. Månlykke A.M. och Våler Nikolai sticker ut. Gillar Månlykke och han är det givna tipset. Men Våler med den där Goop är ingen fluga som går att vifta bort och så plockar jag på några ospelade som kan rycka in om duon underpresterar. Två streck är annars valet för den smågule som redan längtar efter lön.
V75-3: Jäklar, vilket bra lopp. Conrads Rödluva är en stjärna och blir hårt spelad, kanske rentav störst i omgången? Men det duger inte att spika favoriter som kommer från tveksamma prestationer. Big no-no. Nu tränar hon starkt och risken finns att jag får tugga i mig henne, spets och slut? Men vi är ju spelare. Tycker att loppet vimlar av topphästar och nämner Mellby Free som ett hett motbud, liksom Racing Brodda och Une Etolie Gar. Och Dear Friend har en spurt som heter duga.

Inga maskiner – snarare snorungar

V75-4: Treåriga ston och inga maskiner, snarare snorungar som kan hitta på vad som helst och tappa fokus utan egentlig anledning. Små charmtroll. Men vi måste gardera och det blir ganska dyrt för en seriös kille (jo, jag är det). Kali Smart gillade jag senast och Aperfecttric är fin. Fascination D.K. är jag mer osäker på. Exakt hur bra är hon? Balsamine Font är vass men strulig/barnslig.
V75-5: Om ni sett Vichy Grifs fem senaste starter är ni redan med ombord. Vi spikar henne. Hon har höjt sig ett par snäpp. Det är häftigt när sånt händer, när de – tjohej – tar sig till nästa nivå. Kolla gärna några lopp på henne. Senast mötte hon Mellby Free och gick fort men var chanslös trots 1.07 sista 400. Nu frontar hon och sen är loppet i praktiken över. 
V75-6:  Kanske inte världens bästa upplaga av Jubileumspokalen men fortfarande ett mycket bra lopp där Missle Hill är den man ser först. Tae Kwon Deo var Adrian Kolgjini besviken på senast i Hugo Åbergs och nu är han struken, vilket hjälper Missle Hill som kommer ner ett hack, men det är fortfarande spår som framkallar dubier. Var ska han hamna och hur? Hur klarar sig Seismic Wave mot eliten? Bra, anar vi men det är ändå för många frågor här. Kul att se men också himla trevligt att det inte ett krav att spika.  
V75-7: Omgångens roligaste idé hittas här, 1640 volt med tillägg för de fyraåriga, klassikern Big Noon Pokalen. För Click Bait måste väl ändå blåsa till det här gänget? Han var trea i SprinterMästaren och fyra i ett rövargäng på Bergsåker näst senast för att senast köra Don Fanucci Zet i galopp och leka sig till vinst. Sju procent just nu, vilket snuddar vid vansinne.


ANNONS: Sugen att andelsspela på V86, V75 och GS75 med Sportbladets experter? Här kan du ta rygg via andelslaget. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa

1. 12 Click Bait (Solvalla, V75-7)

– Speedkula med spännande uppgift. Jag går all in.

2. 4 Vichy Grif (Solvalla, V75-5)

– Är hur bra som helst nu. Spets och slut. Spikas.

3. 10 Mellby Free (Solvalla, V75-3)

Gör väl alltid topplopp. Måste vara ett hett bud.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 8-4 res 5-2
V75-2: 8-6-12-7-11-5 res 2-1
V75-3: 4-10-8-11-12-3-5 res 1-6
V75-4: 5-6-3-10-8 res 2-9
V75-5: 4 Vichy Grif res 2-1
V75-6: 8-7-3-4-9 res 10-1
V75-7: 12 Click Baitr res 10-5
2100 rader/ 1050 kronor

Av: Micke Nybrink

Publicerad:

LÄS VIDARE