Utryckningsfordon påkört under pågående insats

Av: Jasmin Lindberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Under onsdagsmorgonen blev ett utryckningsfordon från Södertörns brandförsvarsförbund påkört under pågående insats i samband med en trafikolycka.

– Det är viktigt att vi får fri lejd fram till olycksplatserna och att trafikanterna respekterar avspärrningarna, säger Per Tillander, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Foto: Foto: Södertörns brandförsvarsförbund

Klockan 07.02 under onsdagsmorgonen larmades polisen och räddningstjänsten till E4:an i närheten av Kungens kurva efter en trafikolycka. En personbil hade kört in i räcket på påfartsrampen på E4:an och stannat på accelerationssträckan till påfartskörfältet.

En kort stund efter att räddningstjänsten hade spärrat av vägen och parkerat sina uttryckningsfordon på påfarten, blev ett av fordonen påkört.

– Det kommer en bil, som av någon anledning sladdar in i sidan på insatsbilen och träffar förardörren. Vår insatsledare var som tur var inte i bilen när olyckan inträffade, berättar Per Tillander, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

”Låt oss arbeta säkert”

Efter olyckan delade Södertörns brandförsvarsförbund ett inlägg på sin Facebooksida för att påminna om trafikreglerna – så att trafikanterna i framtiden ska respektera deras arbete.

– Det är viktigt att vi får fri lejd fram till olycksplatserna, att trafikanterna respekterar avspärrningarna, håller god uppsikt i trafiken och visar stor hänsyn för alla människor som jobbar på och vid vägen, förklarar Per Tillander.

Enligt Albin Näverberg på polisens ledningscentral i Stockholm blev inga personer skadade i olyckorna. Däremot utreds bilisten som körde på utryckningsfordonet för brott om vårdlöshet i trafiken.

Publicerad:

LÄS VIDARE