”Närmar sig toppform – min bästa chans”

11 miljoner i V64-jackpott – hemmatränaren om chanserna

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Är Håkan K Perssons Sephora en av V64-vinnarna i kväll?
Foto: ATG LIVE, MALIN ALBINSSON/TR BILD
Är Håkan K Perssons Sephora en av V64-vinnarna i kväll?

Hon ståtar med två segrar och sju pallplatser på elva starter.

Hennes formkurva pekar spikrakt uppåt.

– Och nu ska hon tävla utan skor för första gången, upplyser hästens tränare Håkan K Persson inför måndagens superjackpott på V64.

Ingen lyckades pricka in den rätta V64-raden i fredagens jackpottomgång. Därmed gick samtliga miljoner i sexrättspotten vidare till måndagens tävlingar i Halmstad, där belöningen uppgår till elva miljoner kronor om man blir ensam med alla rätt.

En mycket spännande häst att ta med i beräkningarna är Sephora (V64-4).

– Hon närmar sig toppformen och är den av mina med bäst chans, säger Håkan K Persson.

”Gör det bra varje gång”

Det femåriga stoet har hunnit göra två starter efter vinteruppehållet och senast avslutade hon bra som tvåa efter att ha hittat andra par utvändigt från spår åtta bakom startbilen.

– Hon var chanslös mot den som vann (Bearicecream) men gick bra in i mål. Hon gör det bra varje gång och i träningen känns det som att hon har gått framåt lite till med senaste loppet. Jag tror att hon är nära toppformen.

Spår sju bakom startbilen är långt ifrån ett drömläge men det löste sig bra senast och kan göra det igen.

– Det är svårt att säga var hon hamnar därifrån. Hon är helt okej ut men ingen snabbstartare. Blir hon hängande i tredjespår och sedan dödens (positionen utvändigt om ledaren) blir det för tufft men vi får hoppas på lite tur på vägen. Då är hon med där framme igen och jag tycker att hon är så pass bra att man ska ta med henne på kupongen.

Att Sephora ska tävla utan skor på hovarna för första gången i karriären kan naturligtvis bli en plusfaktor.

– Jag tror att det kommer ge henne en extraväxel. Det kan också göra att hon blir snabbare från start. Vi får se. För övrigt ska hon gå med helstängt huvudlag och jänkarvagn igen. Det är tredje gången hon går i den vagnen och hon funkar väldigt bra i den.

Jätterysare i avslutningen

Håkan K Persson har ytterligare två hästar med i jackpotleken och han höjer ett varningens finger för Cantona Mearas (V64-6), som vid seger skulle få V64-utdelningen att dra i höjden. Hästen var näst senast trea i V75 och senast skar han mållinjen som femma efter att ha tuggat sig igenom slutkurvan som första häst i tredjespår.

– Tredjespår i sista sväng passar inte honom men han gick ändå helt okej. Spår elva nu gör det svårt och körs loppet i lågt tempo är han chanslös. Men jag tycker att loppet ser öppet ut och blir det högt tempo kan han komma in i matchen. Han brukar gå bra in i mål och är så pass bra att han kan skrälla. Det blir nog helstängt huvudlag på honom den här gången. Han har gått med halvstängt i de två senaste starterna.

Kör för framtiden

Bring Me Money (V64-1) debuterade för Håkan K Persson senast och avslutade bra som femma efter att ha blivit dragen bakåt på innerspår.

– Det var en positiv debut och efter det känns hon piggare. Så hon har säkert gått framåt med loppet, även om det nog behövs ytterligare något lopp till toppformen.

Senast tog Bring Me Money ledningen från spår sex bakom startbilen. Den här gången har hon startspår ytterligare två steg ut på vingen och en lugn inledning är att vänta.

– Jag tror inte det blir laddning nu utan vi kör mer för framtiden. Hon möter väldigt bra hästar också och jag är nöjd om hon är lika bra som senast och tjänar pengar. Det blir skor, öppet huvudlag och vanlig vagn precis som förra gången.


OLA JOHANSSON/KANAL75

Läs mer inför V64 i kväll:

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN