Nygårds första NHL-mål: ”Jättekul”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Joakim Nygård har det torra krutet med sig till Nordamerika.

Han gjorde sitt första NHL-mål när Edmonton vann en smågalen målfest mot LA Kings i natt.

– Jättekul, det var han verkligen värd. Han har gjort det kanonbra sedan han kom hit och blir ett väldigt fint tillskott för oss, säger Oscar Klefbom, som själv stod för tre assist, till Sportbladet efter 6-5-segern.

Ja, det var synnerligen öppna spjäll när Oilers och Kings gick i clinch i Rogers Place i natt.

Chanserna avlöste varandra, målen rasade in och den ena underliga situationen följde oavbrutet på nästa.

– De som tittade på hade nog roligare än vi som spelade, instämmer Oscar Klefbom på telefon medan han guidar runt nye lagkamraten Joakim Nygård föräldrar i det finaste omklädningsrummet i ligan.

– Det var alldeles för mycket fram och tillbaka och ingen riktig ordning. Fem baklängesmål på hemmaplan känns inte så lyckat. Men samtidigt tycker jag det är en styrka att vinna fast man inte spelar så bra.

Foto: Jason Franson / TT NYHETSBYRÅN

Första baljan

För jo – Oilers gjorde ju också sex framåt och tog därmed andra raka segern. Och just Joakim Nygård – Färjestads bäste målskytt i SHL ifjol – hjälpte alltså till med NHL-karriärens första balja. Direkt efter en tekning dryga fem minuter in i tredje perioden dök han upp framför Jonathan Quick och stötte in 4-4.

– Jättekul, och så bra tajming nu när familjen är här och hälsar på, fortsätter ”Kleffy”.

– Men det var han verkligen värd. Joakim har gjort det kanonbra sedan han kom hit och blir ett väldigt fint tillskott för oss. Det finns inte många i den här ligan som är snabbare, det kan jag försäkra. Att vända om och åka baklänges när han kommer flygande är inte kul för backarna, har jag redan lärt mig.

Även förre Växjö-backen Joel Persson fanns, för första gången, på isen för Oilers – och får beröm av sin nya värmländske lagkamrat.

– Det här var ingen lätt match att kastas in i som back van vid europeiska rinkar, men Joel gjorde det jättebra, säger Klefbom, som själv svarade för hela tre assist.

Tobias Björnfot begick också NHL-debut och spelade drygt femton minuter i Kings backuppställning.

Guider hockey:

Allt om SHL 2019/20 Allt om SDHL 2019/20 Allt om NHL 2019/20 Allt om Hockeyallsvenskan 2019/20

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM