Bjärsmyr: ”Svaren ligger inte hos mig”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborg fortsätter ”leta” mittback.

Hemvändaren Mattias Bjärsmyr, 34, fortsätter även träna kring laget på Kamratgården.

– Frågorna och svaren ligger inte hos mig, säger den tidigare lagkaptenen.

Ola Toivonen är klar för Malmö FF, Jakob Johansson för IFK Göteborg.

Ytterligare en tidigare landslagsman skulle kunna återvända omgående till allsvenskt spel.

Den tidigare IFK Göteborgslagkaptenen Mattias Bjärsmyr tränar sedan flera veckor på Kamratgården efter att han brutit sitt kontrakt med turkiska Genclerbirligi med kort tid kvar av avtalet.

IFK Göteborg har dessutom stort behov av mittbackar med bara två rutinerade mittbackar tillgängliga i André Calisir och Kristopher Da Graca som kompletteras med tidigare långtidsskadade Rasmus Wikström (korsband) och talangen Jesper Tolinsson, 17.

”Velat ha ersättare länge”

Efter tisdagens träning sa tränaren Poya Asbaghi om IFK Göteborgs mittbacksjakt:

– Jag försöker inte tänka på det så mycket nu. För en vecka sedan hade jag mer fokus på det, men nu när det är en premiärvecka försöker jag bara rikta blickarna mot söndag. Allt det andra lämnar jag till Kennet Andersson och Pontus Farnerud

Hur stort är behovet i dag av en ny mittback?

– Jag står fast vid det jag sagt tidigare: vi har velat ha in en ersättare länge och det har inte ändrats. Ännu mer nu med tanke på coronasituationen (intensiva spelprogrammet) när vi behöver både spets och bredd. Det är klart att vi fortfarande letar efter en mittback, säger Asbaghi.

I slutet av förra veckan var tidigare Moldemittbacken Vegard Forren, 32, en het möjlighet men efter ett par dagars spekulationer meddelade norrmannens agent att IFK Göteborg skulle välja ett annat alternativ.

Blåvittfansen drömmer även om en återkomst för tidigare guldhjälten, islänningen Ragnar Sigurdsson som hittills fått lite speltid sedan han återvände till FC Köpenhamn från Ryssland.

Men Sigurdsson förlängde häromdagen sitt avtal med FCK i ytterligare en månad till och med sista juli.

Mattias Bjärsmyr i IFK Göteborg 2017
Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mattias Bjärsmyr i IFK Göteborg 2017

Öppen fråga fortfarande

IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson om mittbacksjakten:

– I januari var det självklart att vi skulle hitta någon. Nu är Jesper Tolinsson fem månader äldre med mycket träning med A-laget och Rasmus Wikström är fem månader närmare en comeback. 

– Läget har förändrats samtidigt som vi även vet att det har förändrats med antalet matcher som ska spelas på kort tid. Så det är en öppen fråga fortfarande, säger Andersson som inte vill ge några kommentarer kring situationen med Mattias Bjärsmyr.

Sportbladet stötte på Bjärsmyr, som känner av en lättare knäskada, på Kamratgården när mittbacken lämnade anläggningen efter ett pass på gymmet.

Något motvilligt svarade han om situationen som uppstått.

Är det jobbigt med frågorna som blivit runt dig och IFK Göteborg nu?

– Ja, lite. Men jag får skylla mig själv eftersom jag är här och tränar. Det blir samma sak. Det är inga frågor och svar som ligger hos mig. 

Vilken är din ambition?

– Jag kommer köra på här framöver. Jag är hemma och här får jag bra hjälp. Jag håller kontakten med Fredrik Larsson (sjukgymnast i IFK Göteborg) och jag utgår från att han stämmer av med tränarna. Jag är tacksam för att den här möjligheten finns. 

Bättre än ensamträning

– Det är kul att jag dessutom kan vara med på delar av lagträningen emellanåt när det passar laget och ledarna. 

– Men det är viktigt för mig att att jag inte trampar någon på tårna för att jag är här. Jag trivs här och det är mer lättmotiverat för mig att träna här. När jag kör själv hemma så tjuvar jag lite...haha.

Vad siktar du på fotbollsmässigt?

– Jag har inte haft några svåra skador, jag känner mig bra i kroppen. Jag känner att jag har några bra år ytterligare i kroppen. Det har känts väldigt bra spelmässigt de senaste åren i Turkiet. 

I Sverige eller utomlands?

– Jag stänger inte några dörrar till något. Min familj finns här hemma i Sverige, säger Bjärsmyr.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.