Miljonjakten på V75: ”Jag tror på kross”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Mantorp • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON, MARIA HOLMÉN/TR BILD
Ulf Ohlsson med Mr Marvelous är ett av spikförslagen på V75.

Lördagens V75-omgång avgörs på Mantorp.

Sportbladets experter har synat omgången med sina spikar och miljonrensare.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Mitt drag håller fortsatt fin form – det är en jätteskräll, säger Sportbladets Carl Wangle.

– Jag tror på kross från min spik på V75, säger Sportbladets Erik Pettersson.


ANNONS: Här har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Mantorp. Omgången har spelstopp klockan 16.20 lördagen den 16 maj.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 08.53, lördagen den 16 maj.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

10 Karamel Hill (V75-4) har varit jättefin i två starter för Björn Goop. Näst senast gick hon starkt upploppet ner och senast var hon överlägsen från dödens. Bra chans till tidig ledning från springspår på tillägg och sedan blir hon tuff för övriga att plocka ner.

4 Franklin Face (V75-7) har jag väntat på ska tävla barfota runt om och nu är det dags. Spets och slut! Elva procent.

Miljonrensarna

2 Fire of Noa (V75-5) är en bra häst för klassen i grunden och med dessa förutsättningar känns han intressant och han ska absolut passas. Han kan öppna snabbt från start och det skulle förvåna mig om han inte tar ledningen, sedan kan kusken Björn Goop välja taktik med honom. Oavsett vilket taktiskt upplägg som Björn Goop väljer bör ekipaget få en fin löpning i den främre träffen och jag ramlar inte direkt av stolen om Fire of Noa skär mållinjen som etta. 16 procent mot favoritens 45.

Tänk på att...

... 12 Ecurie D. (V75-3) är en häst utöver det vanliga och visst kan det vara så enkelt att han bara vinner det här, utgångsläget lämnar dock en hel del övrigt att önska.

... 4 Mr Marvelous (V75-5) har normalt en bra uppgift framför sig och jag förstår de som spikar honom, dock ska han tävla barfota runt om samt med jänkarvagn nu och det är inte alltid det slår väl ut. Garderas.

... 4 Chief Orlando (V75-6) är klar för Elitloppet och gör debut i Sverige över aktuell distans. Det räcker för att gardera honom.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Litar verkligen på Björn Goop denna vecka och lägger fram tre spikförslag, som samtliga körs av mannen i guldhjälm.

1 Vincero’ Gar (V75-2) är numera i Goops regi och hästen kan öppna snabbt från start.

12 Ecurie D. (V75-3) har aldrig förlorat hittills i karriären och jag tror det är bra chans igen. Goop löser det där.

10 Karamel Hill (V75-4) kanske kan köras till tät tidigt. Svårslaget.

Miljonrensarna

En hemmahäst som är laddad för det här och som ska gå barfota runt om. Kan inte blunda för 6 Perfect Gede i V75-1. Den ska med, om man garderar 1 och 2 i loppet. Fem procent.

Jag gillar 5 Apple Rose (V75-4) och rent statistiskt så skräller det ju faktiskt i stoloppen på V75. Om man garderar mitt spikförslag så ska denna hästen med. Två procent.

Det kan bli tufft tempo i V75-6, kanske 11 Handsome Brad kan skrälla. Fem procent.

Tänk på att...

... det är relativt kort upplopp på Mantorp, kontra andra banor i Sverige, 177 meter. I jämförelse med Solvallas 196 meter.

... Jerry Riordan låter mycket nöjd med 4 Armour As (V75-3) och tror inte att superhästarna (11, 12) får ha någon dålig dag för att besegra denne. Jänkarvagnen sitter på.

... 2 Fire of Noa (V75-5) kan nog utmana skrikhästen Mr Marvelous.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag har jagat honom på sistone och det vore nog dumt att hoppa av nu.
4 Mr Marvelous (V75-5) har stått för fina insatser men han har inte fått sätta pricken över i:et. Nu blir det troligen första barfota runt om och det brukar ge rejäl effekt på Ready Cash-hästarna. Dessutom kan det bli en jänkarvagn på hästen för första gången, det kommer att bestämmas efter uppvärmningen. Tror på kross!

Miljonrensarna

I stoloppet, V75-4, skulle det kunna hända något. 1 Claire di Quattro var bra senast och har ett intressant läge nu. Vilsamt lopp på innerspår, så kan det smälla till med lucka... Tre procent.

Tänk på att...

... det är Mantorpstravet som arrangerar V75 denna vecka.

... det är sista chansen för hästarna att kvala in till finalerna under Elitloppshelgen. Räkna med flera vässade ekipage denna lördag.

... Björn Goop har toppchanser – i flera lopp – nu om någon gång är det viktigt att höra vad han själv säger i tipsprogrammet ”Björnkollen” som släpps under fredagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

1 Gazza B.R. (V75-1) har svarat för två bra insatser efter lång frånvaro. Näst senast var han tvåa bakom en mycket bra häst för dagen och senast vann han den tunga vägen. Han kan öppna bra och utgångsläget är passande, har vunnit fyra av fem från ledningen och jag tror han bättrar på den statistiken efter denna start. Jag tror han sitter i ledningen omgående – sen händer inte så mycket.

Miljonrensarna

6 Västerbo ImtheMan (V75-5) har bra styrka och rätt inställning, han har tagit åtta segrar på 13 starter och senast såg han formstark ut efter galoppen. Han gillar inte att gå i ryggar och jag tror Torbjörn kommer köra offensivt direkt, antingen blir det ledningen eller dödens för honom och därifrån har han tagit sex segrar på sex försök vilket är starkt. Tycker han är rolig emot den stora favoriten i lägsta klassen. Sju procent.

7 Global Winner (V75-7) är en häst jag gillar som besitter hög kapacitet. Han gör årsdebut nu men man kan räkna med att det är väl förberett när Timo Nurmos tar ut honom. Utgångsläget är inte det roligaste men Örjan brukar hitta ner i bra slagläge och får han rätta ryggar då ska han passas i avslutningen. Tio procent.

Tänk på att...

... Mantorp står för V75-omgången på lördag och det ser intressant ut. Björn Goop spelar en stor huvudroll då han kör många betrodda hästar.

... duellen mellan 11 Power och 12 Ecurie D. (V75-3) blir häftig, jag tror att den som tar initiativ först av Björn och Robert har en stor fördel.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]Carl Wangle:

Spikarna

11 Power i V75-3 spikar jag igen. Det blir omtag efter förra veckan då jag trodde att Power skulle vinna Kungapokalen. Bergh körde då ett konstigt lopp och allt blev fel. Nu räknar jag med att formen är ruskigt på topp med täta starter och Bergh borde köra fram i dödens direkt. Oavsett hur ska Power vinna och jag spikar på mina system.

5 Mindyourvalue W.F. (V75-6) låter det ruskigt bra på. Om Chief Orlando ska få ett passivt lopp inför Elitloppet tror jag Bergh får överta ledningen i tidigt skede. 22 procent är ett fynd.

Miljonrensarna

6 Perfect Gede (V75-1) var smällfin senast. Nu ska hästen tävla barfota runt om. Läge för spets och det här kan gå. Fem procent.

2 Flash Håleryd (V75-2) håller fortsatt formen. Nu ser det ut att bli våldsam körning från start till mål och då biter hans spurt bra. En jätteskräll. Fyra procent.

Tänk på att...

... det är hemmaplan för egen del. Sist V75 var på Mantorp blev det 7 rätt. Hoppas på repris.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75-system”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Emoji (V75-1) är en fyraåring som Flemming Jensen håller riktigt högt. Han var tvåa i det danska kriteriet förra året och senast så svarade han för en väldigt stark årsdebut när han vann på Åby trots en tuff resa utvändigt om ledaren. Den långa distansen bör passa utmärkt här och han borde bli tuff att stå emot. Emoji är en stark spik att inleda V75-omgången med!

Miljonrensarna

11 Macelleria (V75-2) vore gynnad om det blir ett stenhårt tempo i inledningen, vilket det ser ut som det ska kunna bli då det är flera startsnabba hästar med i loppet. Han har en riktigt bra inställning till sitt jobb och klaffar det bara hyfsat under vägen kommer hans spurt bita bra till slut. Sju procent.

11 Xanthis Delicious (V75-4) har en vass spurt och hon borde vara nära toppformen nu med två lopp i kroppen. Fäller många över upploppet! Två procent.

Tänk på att...

4 Mr Marvelous (V75-5) ska tävla barfota runt om och med en amerikansk sulky för första gången i karriären. Slår ändringarna väl ut så kommer han att bli väldigt svårslagen.

11 Handsome Brad (V75-6) gör en väldigt intressant comeback. Ska vara väl förberedd och man ska inte nonchalera en häst av hans kaliber.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

1 Vincero Gar (V75-2) startar för första gången med Björn Goop. Eftersom han är startsnabb så passar utgångsläget bra. God vinstchans.

10 Karamel Hill (V75-4) har sett bra ut i de två starter hon gjort i Björn Goops regi. Härligt intryck senast med bra stil över mål med krafter sparade. Lär laddas.

Miljonrensarna

1 Charrua Forlan (V75-6) har nu ett lopp i kroppen och perfekt utgångsläge. Körs av Torbjörn Jansson. Två procent.

5 Mindyourvalue W.F. i samma avdelning har inget emot lång distans och gynnas av att det är publikfritt. 22 procent.

Tänk på att...

... två hästar sticker ut i V75-3, Ina Scots Ära. 11 Power och 12 Ecurie D.. Trots bakspår tror jag att någon av dem vinner.

... Björn Goop, så här på förhand, kan få en fin dag på Mantorp med sina ekipage.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Läs mer inför lördagens V75 här:

Publicerad:

LÄS VIDARE