2000 kr billigare boka hotellet med mobilen

avAnders Hedberg

Foto: THINKSTOCK

Sex dagars vistelse på hotell i New York i påsk kostar 15383 kronor om man bokar med hjälp av sin dator.

Men görs samma bokning med en smartphone blir priset bara 13474 kronor.

Det är danska tv-programmet Kontant (visas i DR 1 ikväll kl 21.05) som jämfört hotellpriser hos Expedia, en av världens största resesajter.

Testet visar att man riskerar att få betala tusenlappar mer om man använder sin dator för att boka hotell, jämfört med att använda mobiltelefonen.

– Det förvånar mig att kunderna inte blir uppmärksammade på det under beställningen. Det är billigare att driva verksamhet på nätet men det gäller både för mobil, pc och surfplatta. Så priset borde sjävklart vara detsamma, säger Anja Philip på oberoende danska konsumentorganisationen Forbrugerrådet Tænk.

”Inte rimligt”

Hon menar att Expedia särbehandlar sina kunder.

– Det kan ju vara så att en del inte är så bevandrade i att använda en smartphone och de får då inte tillgång till billigare erbjudanden och det tycker jag inte är rimligt, säger Anja Philip.

Expedia skriver i ett mejl till tv-programmet att man förbehåller sig rätten att ha olika priser på olika plattformar. Kunderna blir dessutom informerade om särskilda erbjudanden via nyhetsbrev samt i reklam på nätet och i mobilen.

Fotnot: Prisexemplen är i danska kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hotell