– Man kan inte ha hur mycket tur som helst

Satte sju rätt två dagar i rad – Nygrens plan vid ny succé

Publicerad:
Uppdaterad:
Magnus Nygren.
Foto: BILDBYRÅN
Magnus Nygren.

TRAV

Hockeystjärnan Magnus Nygren satte sju rätt – två dagar i rad och drog in över 900 000 kronor.

Planen om han lyckas igen: trappa ner på liret personligen.

– Det ska man nog överväga, man kan inte ha hur mycket tur som helst, säger Schweiz-proffset och skrattar.

Det är V75 Champions på Solvalla under lördagen.

Många spelare i Sverige jagar stora pengar. En av dem är hockeystjärnan Magnus Nygren, 27, som inför den här säsongen lämnade kaptensrollen i Färjestad i SHL och skrev på för schweiziska HC Davos.

Och ska man gå efter förra helgens helt galna tipsform, så är det inte helt otroligt att Nygren lyckas igen.

”Gå efter egen känsla”

Först prickade han in sju rätt på sitt V75-system på ATG Tillsammans och drog in 346 641 kronor på lördagen. På söndagen ville han inte vara sämre och tog hem 618 474 kronor på alla sju rätt på Grand Slam 75.

– 95 procent av kommentarerna har varit positiva och jag är jätteglad och tacksam. Många är imponerade och många har frågat hur man tänkt, säger Magnus Nygren och fortsätter:

– För mig handlar det om att gå efter sin egen känsla och har man råd med en extrahäst så är det inte fel att strecka en enprocentare. Man ska följa sina egna idéer.

”Jag tar ställning”

Magnus Nygren har analyserat lördagens omgång noga och är helt säkert på att det kommer bli hög utdelning.

– Det är en av de svåraste V75-omgångarna jag har spelat, säger han och bjuder på sina två vassaste spikar.

– I V75–2 tar jag ställning och spikar 6 Euklid A.T., hur dumt det än låter. Jag tycker inte bakspåret imponerat överdrivet mycket. Det är mycket möjligt att det löser sig för 11 Rex Lane och 13 Just Wait and See. Men Euklid A.T. gör andra starten i Sverige och fått extra tid att träna. Lennartsson är både en duktig kusk och tränare.

– I V75–5 spikar jag 6 Antonio Trot med Jorma Kontio. Jag trodde aldrig den skulle bli så här stor favorit (spelad på 53 procent i skrivande stund), men är bästa hästen i loppet, trots att det finns många andra med erfarenhet av V75. Jag spikar mycket för att V75–7 är för svår att lösa, där jag vill ta med så många hästar som möjligt, säger Magnus och tillägger:

– Jag litar på Antonio och Jormas styrerfarenheter, det är en bra spik i omgången, där det kommer hända väldigt mycket.

”Kan vara ett miljondrag”

Eftersom Magnus tror på hög utdelning så har han nosat tag i ett par riktiga miljondrag, som han vill varna för.

– 8 Undulat, V75–4. Det är en bra häst, ett bra sto. Henriette Larsen upp i vagnen som är väldigt, väldigt duktig.

– Det är oerhört fina träningsrapporter på Bryssel i V75–3, som gick bra senast, det vet alla. Men det finns några streck emot. Ett miljondrag kan vara 12 West Wing.

– En riktig varning är 15 Trilly of Nando i V75–7. Han är bara spelad till en procent och var senast spelad till 1,80 när han mötte 9 Stoneisle Ocean. Det är helt orimligt och jag jagar så klart.

Om du drar hem sjuan igen, hur skulle du fira och reagera?

– Om jag skulle sätta den igen och det ger hyggligt med pengar, så ska jag starkt överväga att trappa ner på travspelande personligen och bara köra via Tillsammans, som jag tycker är grymt kul. Den här omgången kommer ge ganska duktigt med pengar tror jag.

– Jag kommer dock fortsätta titta på trav alla dagar i veckan och gå på trav så ofta jag kan. Man kanske ska inse, har man satt V75 tre, fyra och fem gånger kanske man inte har så mycket mer tur, ha ha.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN