Jan Björklund: Finns krafter inom M som hellre öppnar för SD

Av: Jonathan Jeppsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Jan Björklund kommenterar nu Alliansbråket på plats i Almedalen.

Han oroas över personer inom Moderaterna som öppnar för SD.

– Det finns krafter inom Moderaterna som tänker så att man hellre öppnar för ett samarbete Sverigedemokraterna, säger L-ledaren i P1 Morgon.

De senaste dagarnas interna bråk om utskottsplatser har skakat om Alliansen.

Senast i går kunde Aftonbladet berätta att Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm riktar hård kritik mot Moderaterna i ett internt brev till partitoppar.

Nu kommenterar partiledaren Jan Björklund Alliansbråket på plats i Almedalen.

– Alliansen är som en familj - vi håller ihop, men sen grälar vi en del också. Jag vill inte gräva mer i det, och vi lämnar det bakom oss, säger han till P1 Morgon.

– Men Alliansen har haft väsentligt bättre dagar än de senaste, låt oss vara överens om det.

”Hoppas M står emot”

Samtidigt oroas han över att det finns moderater som vill närma sig Sverigedemokraterna.

– Det finns krafter inom Moderaterna som tänker så att man hellre öppnar för Sverigedemokraterna. Jag hoppas att den Moderata partiledningen står emot detta.

Även partisekreteraren Maria Arnholm har på Facebook gått ut och förtydligat vad hon egentligen menade med sitt interna brev till partiet – där uttrycker hon att hon är bekymrad över inriktningen hos vissa moderater.

”Borde uttryckt på annat sätt”

”Mitt brev har tolkats som en misstro mot den moderata ledningen. Det beklagar jag. Det jag ville uttrycka var oro för de röster inom Moderaterna som uttalar sig för ett närmande till SD. Det borde jag ha uttryckt på ett annat sätt.”

Jan Björklund tonar nu ner bråket och menar att frågan om om utskottsplatserna är utagerad och död.

– Det är otänkbart för Liberalerna att samarbeta med SD politiskt. Det här handlar om hur riksdagen ska arbeta. Men det måste ske i förhandlingar mellan de båda regeringsalternativen efter valet.

Jan Björklund.
Foto: Björn Lindahl
Jan Björklund.
Publicerad:

LÄS VIDARE