Sjödin långt från medalj – sist i EM-finalen

avSimon Bank

Foto: TT

KÖPENHAMN. I två raka kortbane-EM har Simon Sjödin kommit hem med en medalj.

Nu simmar han på hemmaplan – och var långt från medalj.

Sjödin slutade sist i finalen på 200 meter medley.

– Men jag tar med mig att jag var med och utmanade, det betyder mycket för min fortsatta satsning, säger han.

Han tappade lusten, tappade tron, bestämde sig för att lägga av, men till slut så var allt precis som vanligt.

Simon Sjödin simmar ett mästerskap till, på sin nya hemmaplan i Köpenhamn den här gången. Efter att ha slitit en smula i försöken fick han en ny chans att attackera sitt svenska rekord i finalen på 200 meter medley.

Han vågade friskt, vann ingenting.

Tog stopp

Efter fina fjäril-, rygg- och bröstsimssträckor låg han en bra bit under svensk rekordfart, och hade ett intressant läge i fältet, en liten bit bakom pallplatserna.

Sedan tog det stopp.

I mål bromsade han in på 1.54,94, som åtta.

– Jag fick klubban, men jag tar med mig att jag var med och utmanade, det betyder mycket för min fortsatta satsning. Jag visade att jag vara med och slåss med de här grabbarna, säger Simon Sjödin.

– Sedan får jag ge en eloge till den där unge norrmannen (sjuttonårige bronsmedaljören Tomoe Zenimoto Hvas). Det ser ut som att jag fått min arvtagare i Skandinavien.

”Får vända på slantarna”

För egen del valde Sjödin att se det här som ett steg framåt, ett steg tillbaka, eller i alla fall ett steg mot en fortsatt satsning på simningen. De senaste månaderna har han tränat vid det danska elitcentret i Köpenhamn, och fått en nytändning.

Men får du ihop det rent ekonomiskt?

– Man får vända på slantarna, helt klart. Inför OS fick jag bra stöd. Nu har jag Neptun som fortfarande stöttar mig fullt ut, och ett par sponsorer som jag är tacksam för. Som simmare behöver man ingen flashig livsstil. Så länge jag kan köpa ett par limiterade skor så är jag nöjd…

ARTIKELN HANDLAR OM

Simning