Personalen stoppade rånförsök i sista stund

Av: Simon Krona

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre maskerade personer sprang rakt mot entrén till bilfirman i Sollentuna. Men tack vare personalens snabba agerande tvingades rånarna avbryta operationen efter bara några sekunder.

– Vi var rädda till hundra procent, säger personalchefen Hemen Khoshnaw.

Övervakningsbilderna från händelsen, som inträffade i måndags, visar hur männen lugnt går förbi de öppna grindarna till bilfirmans parkering. Klockan är 18.00 och det är en timme kvar till stängning. De sista metrarna börjar de maskerade personerna springa mot dörren.

Genom fönstret ser personalen vad som håller på att hända. De agerar blixtsnabbt.

– De var maskerade och då vet man direkt vad det handlar om. Ett rånförsök. Så jag skrek: ”Spring till dörren och håll fast den, annars kommer de in!”, säger Hemen Khoshnaw.

En av Hemens vänner som var på besök på bilfirman slänger sig mot dörren och når handtaget i sista sekund. De tre maskerade personerna sliter i dörren med full kraft, men Hemens vän får hjälp av ytterligare en medarbetare på bilfirman.

De tre maskerade personerna hade stora kläder och Hemen Khoshnaw var orolig över att de kunde ha gömt vapen på sig.

– Vi var rädda till hundra procent. Det var den värsta situationen vi kunde ha hamnat i, säger han.

Övervakningsbilderna visar hur Heman Khoshnaw springer mot larmknappen en bit in i lokalen. I samma sekund som han trycker på den ger rånarna upp och flyr i riktning mot ett skogsparti.

Polisen var på plats några minuter senare, men lyckades inte få fatt i gärningsmännen, enligt Hemen Khoshnaw.

Hemens vän som först fick tag i dörren skrapade upp armen i samband med händelsen. Utöver det skadades ingen fysiskt, men incidenten har lämnat spår hos personalen.

– De är rädda. De känner sig otrygga med att ha dörren olåst. Det känns jättejobbigt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN