Costa frälste Chelsea – tog nionde raka

avPelle Strandman

Sviten på väg att spricka – då slog han till

Foto: TT

Chelseas segerrad hängde på en skör tråd.

Då tog Diego Costa saken i egna fötter – och sänkte West Bromwich efter en individuell prestation.

– Briljans av en bra anfallare, säger Pontus Kåmark i Viasat.

Efter imponerande åtta raka segrar i Premier League var det ett uddlöst och krampaktigt Chelsea som hade svårt att få hål på West Bromwich.

Hemma på Stamford Bridge såg det länge ut att bli en mållös historia.

Bortalaget stod emot bra mot Chelseas offensiv men med kvarten kvar kunde "Albion" inte längre stå emot.

Detta efter att anfallsstjärnan Diego Costa tagit saken i egna fötter och snott bollen från West Bromwichs Gareth McAuley vid den ena hörnflaggan.

Upp i skytteligatopp

Spanjoren blev därefter fri och kunde trots dålig vinkel vackert smälla upp bollen i det bortre krysset med vänsterfoten, vilket för upp honom i skytteligaledning med totalt tolv fullträffar.

– Han är otroligt bra.

– Det är både en teknisk spelare och en fantastiskt smart spelare, konstaterar experten Pontus Kåmark och analyserar målet.

– Man kan se det som en försvarstavla, och det är det väl till viss del, men inte bara. Det är ju Diego Costa som lurar skjortan av McAuley.

Serieledare igen

Efter det förlösande ledningsmålet kunde Chelsea hålla undan och ta hem tre nya poäng som inte bara innebar nionde raka segern. Klubben är dessutom tillbaka i serieledning i Premier League.

Lagets position som tabelletta är dock hotad då klubben av engelsk press uppges kunna straffas med poängavdrag efter förra helgens stökiga scener mot Manchester City.

ARTIKELN HANDLAR OM