US Open 2015

Fick varning – för ett sms till sin fru

avMartin Tolén

Bröt mot tennisregeln: ”Jag tänkte: Varför inte?”

Foto: Eurosport

Marcos Baghdatis åkte ur US Open.

Efteråt handlade dock allt om cypriotens mobiltelefon.

– Jag har aldrig skrivit ett sms till någon under en match förut, men tänkte: Varför inte?

En Grand Slam-turnering är svårtslaget för en tennisspelare.

Så pass mycket att cyprioten Marcos Baghdatis, 31, ville dela tillfället med sin fru – tidigare topp 20-spelaren Karolina Sprem.

Skickade sms till frun

Under nattens möte med Gael Monfils fick 31-årige Baghdatis en varning.

Anledningen var att tennisstjärnan mitt under mötet plockade upp sin mobiltelefon och bröt mot turneringens regler för hur man ska uppföra sig.

– Men jag ville bara kolla vad klockan var. Får man inte kolla hur mycket klockan är?, frågade Baghdatis domaren Alison Hughes.

Men klockförklaringen var bara en simpel bortförklaring.

På den efterföljande presskonferensen berättade Baghdatis att han använde telefonen för att skicka ett sms till Karolina Sprem.

– Jag har aldrig skrivit ett sms till någon under en match förut, men tänkte: Varför inte?, säger Baghdatis enligt ESPN.

”Inte en chans”

Varningen hade dock mindre betydelse för resultatet. Baghdatis åkte ut i tre raka set mot Monfils (6–3, 6–2, 6–3), men ville inte dela med sig av smsen till media efteråt.

– Det finns regler och tydligen bröt jag mot någon regel och fick en varning för det. Men det finns ingen chans att jag tänker dela med mig vad som stod i smsen. Bra försök dock, säger Baghdatis med ett skratt.

ARTIKELN HANDLAR OM