Katten Hellen fast i ventilationen – i snart två veckor

avEneida Berisha

NYHETER

Nu har det gått snart två veckor sedan Stefan Bränds katt Hellen försvann – i lägenhetens ventilationsutrymme. Sökandet efter Hellen har pågått dagligen men utan någon framgång. Nu vädjar Stefan om hjälp.

– Det är frustrerande. Om det är någon som har någon idé om vad man kan göra för att få ut henne skulle jag vara så tacksam, säger Stefan.

Under mellandagarna bestämde sig Stefan Bränd, 27, sig för att adoptera katten Hellen från Linköpings katthem. Hellen hade omplacerats flera gånger och Stefan ville ta sig an henne.

Men en morgon gick det inte att hitta Hellen någonstans. Timmarna gick och Stefans oro växte. Han vände upp och ner på lägenheten utan framgång.

– Dagen efter märkte jag att det luktade katturin från ventilationsöppningen i köket. Då förstod jag att hon tagit sig in där.

Sedan dess har Stefan försökt få ut Hellen på alla möjliga vis. Det har försökts med att ställa ut mat för att locka ut henne och han har anlitat olika tekniker som undersökt kanalen – men utan framgång.

– Hittills har vi inte lyckats med någonting. Det är jobbigt, säger Stefan.

1 av 3 | Foto: PRIVAT.
Lilla Hellen har varit försvunnen i två veckor.

Vädjar om tips

Hellen har fångats på bild och verkar lyckligtvis inte vara skadad. Men Stefan oroar sig ändå eftersom hon verkar ha skrämts av kameran.

– Hon är ju väldigt skygg eftersom hon haft det svårt tidigare i livet. Jag vet inte om hon inte kan eller inte vågar komma ut, säger Stefan.

De har hittills bara kunnat undersöka vissa delar av ventilationsutrymmet. Under torsdagen kommer de även kunna få tillträde till en grannes lägenhet för att undersöka ventilationsöppningen där.

– Det är frustrerande. Hon är ju så nära men det går ändå inte att göra någonting för att få ut henne. Jag tycker synd om henne, säger Stefan.

– Jag vet inte vad vi ska göra för att lösa det. Om det är någon som har någon idé om vad man kan göra för att få ut henne skulle jag vara så tacksam.

ARTIKELN HANDLAR OM

Linköping

Katter