Jordan Larsson utvisad mot Trelleborg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: C MORE

FOTBOLL

NORRKÖPING. Jordan Larsson, 20, blev utvisad i Norrköpings förlustmatch mot Trelleborg.

Efteråt medger stjärnan att det var ett korrekt domslut.

– Jag ser rött bara, säger Larsson.

Norrköping åkte på säsongens första hemmaförlust och dessutom väntar en avstängning på Jordan Larsson, efter hans eftersläng på Trelleborgs Robin Nilsson.

– Jag ser rött bara. Jag tycker jag ska ha en frispark innan och försöker bara svinga och träffa bollen. Först blev jag förvånad att jag såg det kortet, men nu har jag sett på reprisen och att jag är väldigt sen. Jag tar på mig det, att jag sätter dit laget. Det tar jag ansvar för, säger Larsson.

Så här kommenterar Norrköpings manager Jens Gustafssin situationen.

– Utifrån min bedömning är det en utvisning. Det är en läropeng att vi inte ska spela i frustrationstillstånd för det leder sällan till något bra, säger han.

Domaren Jonas Eriksson tvekade aldrig att ge Larsson rött kort.

– Han har ingen boll att spela på. Han sparkar på spelaren. Våldsamt och obehärskat uppträdande, direkt rött kort, säger Eriksson.

Avstängd

I och med att Larsson blev utvisad direkt blir han automatiskt avstängd i nästa match (Östersund borta) och sedan är det upp till disciplinnämnden om det ska bli ytterligare avstängning.

Även om Norrköping fortfarande ligger trea är Jens Gustafsson inte helt nöjd med hur spelet har sett ut i säsongsinledningen.

– Vi lever med lite andra förväntningar i år än tidigare och det är något som vi tror tynger vår prestation ganska markant. Vi har slitit med prestationerna om vi ska vara ärliga, även om vi har fått ganska bra resultat. Vi kommer fortsätta att jobba med att skapa en stabilare prestation, säger Gustafsson.

Jordan Larsson:

– Det klart det är andra förväntningar, men om det tynger oss... Jag kan bara prata för mig själv. Det tynger inte mig, men jag förstår hans resonemang, absolut. Det är andra förväntningar i och med att de har satsat i år, säger Larsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.