Här är polisens nya kollega – katten Pawfficer Donut

avMalin Wigen

Polishundar har vi hört talas om men den här polisstationen i USA har tagit in ett annat fyrfotat djur som kollega, skriver lokala nyhetssajten Mlive.

Polisen i Troy i Michigan har fått en ny kollega – i form av en katt. Nyligen blev nämligen katten Pawfficer Donut insvuren i stadens poliskår, skriver Mlive.

Domarna Kirsten Nielsen Hartig och Maureen McGinnis bad henne att höja sin högra tass under ceremonin, iförd polisemblem, medan hennes kollegor tittade på – däribland självaste polischefen Gary Mayer.

Det hela grundar sig i att polisen i Troy lovade att skaffa sig en poliskatt om de fick över 10 000 följare på Twitter innan april – ett mål de nådde en vecka innan utmaningen var över.

1 av 2 | Foto: Twitter

Nu ska Pawfficer Donut vara en del av djurenheten och hjälpa till att höja medvetenheten gällande djuradoption och räddningsaktioner av djur. Hon ska även interagera med människor i samhället och i sociala medier.

– Vi använder sociala medier för att engagera människor som vi hjälper och för att visa att vi också är mänskliga. Vi vill visa att vi har en annan sida bakom uniformen, säger polischefen Gary Mayer till Mlive.

Hon kommer att bo hos en av poliserna som redan har två vuxna katter hemma. Hon kommer också att få tillbringa en del av sin tid på stationen.

Det här är den andra katten som polisen har valt som sin poliskatt. Den första katten, Pawfficer Badges, visade sig ha en dödlig sjukdom. Därför ska hon få leva sin sista tid i ett bra hem. Hon kan dock inte bo med andra katter då sjukdomen kan smitta.

– Vår plan är att hitta henne ett passande hem som kommer vara så fritt från stress som möjligt, säger veterinären Robert Fisher till Mlive.

Följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM