Indiska maten var stark – klagade till ARN

avTT

Foto: Maja Suslin/TT
Man kan förvänta sig att indisk mat är stark, konstaterar Allmänna reklamationsnämnden i ett yttrande. På bilden en så kallad Saag Aloo, en indisk currygryta.

Den som tycker att indisk mat är för stark bör inte klaga till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Det har en kvinna som beställde "Beef Vindaloo" från en indisk restaurang fått erfara. Maten var för stark, tyckte hon, varför hon dagen efter tog med sig den oätna maten tillbaka till restaurangen och krävde pengarna tillbaka.

Restaurangen höll dock inte med utan hävdade att den lagar autentisk indisk mat och att den är stark. Dessutom, säger restaurangen, fanns en tecknad chilifrukt på matsedeln som varnade känsliga gäster för den aktuella rätten.

Kvinnan, däremot, hävdade att hon aldrig hade sett röken av en tecknad chilifrukt. Restaurangen erbjöd sig då att betala tillbaka halva kostnaden, men hon gav sig inte och anmälde händelsen till ARN.

I yttrandet konstaterar ARN att stark mat på en indisk restaurang är vad man kan förvänta sig, samtidigt som den klagande inte kunnat visa att det saknades information om styrkan i maten på den aktuella lunchmatsedeln, skriver tidningen Råd & Rön.