De slåss om att bli joker

avTorbjörn Ek, Martin Ekelund

TV

SVT viker sista platsen i schlagern för en kvinna

1 av 3 | Foto: Erland Segerstedt, ulf höjer, gustav mårtensson
De tre jokerkandidaterna – Pernilla Andersson, 34, svensk popsångerska som är gift med Dregen, Lena Ph, 43, som vann Melodifestivalen 2004 med ”Det gör ont” och Linda Sundblad, 28, som är mest känd som sångerska i gruppen Lambretta men sedan 2006 är soloartist.

Männen har greppet om Melodifestivalen 2010.

Fjärde schlagerjokern måste därför bli en kvinna.

Nöjesbladet kan avslöja att Lena PH, Linda Sundblad och Pernilla Andersson slåss om platsen.

Startfältet inför Melodifestivalen 2010 börjar klarna och det är en mansdominerad uppställning där Darin och Salem al Fakir är klara som jokrar. I går kunde Nöjesbladet berätta att ytterligare en man kan läggas till de tävlande. Allt pekar på att musikalstjärnan och popartisten Peter Jöback, 38, blir nästa joker.

Men trots Jöbacks stjärnstatus är SVT ännu inte nöjda. Både Carola och Charlotte Perrelli drog extremt mycket uppmärksamhet till Melodifestivalen när de återvände till tävlingen. Enligt uppgifter till Nöjesbladet drömmer nu SVT och Christer Björkman om Lena Philipssons comeback. 2004 vann hon med låten ”Det gör ont” som sedan blev en stor hit i Sverige.

Vill få segervittring

Men det finns ett hinder för hennes medverkan – hon måste först känna segervittring.

– Det hänger på att hon hittar rätt låt. Artister av Lena Philipssons kaliber ställer inte upp med vad som helst. Det måste vara en vinnarlåt och den har hon inte hittat än, berättar en källa.

Därför står det just nu mellan två andra kvinnliga artister – Linda Sundblad och Pernilla Andersson. Uppgifter som bekräftas av flera av varandra oberoende källor.

Pernilla Andersson, som är gift med Backyard Babies-gitarristen Dregen och släppte albumet ”Ashbury apples” tidigare i höstas vill själv inte kännas vid jakten på jokerplatsen.

– Va? Nej! Det är någon som skojar med er, säger hon när Nöjesbladet ringer upp.

Har skickat in låtar

Linda Sundblad har redan tidigare avslöjat att hon har skickat in låtar till festivalen i år. Hon gick i går inte att nå för en kommentar.

En av Nöjesbladets uppgiftslämnare är dock säker på sin sak.

– Fjärde jokern blir Linda Sundblad, SVT måste få in en tjej här. Det står mellan Linda och Pernilla Andersson, men det är i stort sett klart att Linda ställer upp. SVT föredrar henne för att hon är mer känd, säger en källa i musikbranschen.

Nöjesbladet har utan framgång sökt Christer Björkman.