Publicerad:

Maten avslöjar dig....

Publicerad:

Dessa smaker gillar psykopater och narcissister

Foto: Thinkstock

Gillar du kaffe eller rädisor? Då kan du vara psykopat.

Enligt en ny studie uppskattar människor med mörka personligheter nämligen bittra smaker i större utsträckning än andra, rapporterar Daily Mail.

Att ha en särskild fäbless för bittra smaker kan tyda på att du har mindre smickrande personlighetsdrag, som sadism, narcissism och Machiavellism. Det visar en ny studie med 1 000 deltagare.

Studien genomfördes på Innsbrucks universitet i Österrike, rapporterar Daily Mail. Där delade forskarna in deltagarna i två olika grupper. Det första experimentet gick sedan ut på att 500 män och kvinnor fick se en lång lista med mat och dryck som var söt, salt, sur och bitter. De fick betygsätta hur mycket de gillade de olika sakerna på listan och också fylla i fyra test om sin personlighet.

Avslöjar tendenser

Det första testet undersökte deltagarnas nivåer av aggression. Det andra innehöll frågor som skulle avslöja tendenser till Machiavellism, narcissism och att vara psykopat.

Det tredje testet handlade om att svara på frågor om hur extroverta, medgörliga, medvetna och emotionellt stabila deltagarna var, medan det sista skulle avslöja sadistiska tendenser.

Ett liknande experiment gjordes sedan med den andra gruppen för att bekräfta resultaten av de första experimenten.

Känna njutning

Studien avslöjade att de som föredrog bittra smaker var mer duperande, självcentrerade, okänsliga, fåfänga, själviska och har mindre empati. Dessutom visade de mer sadistiska tendenser och hade lättare att känna njutning när andra drabbades av smärta.

LÄS OCKSÅ

D-Flex supersmoothie

Annika Jeppsson

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN