Di Maria till PSG – dyrast någonsin

avMartin Tolén

Sätter nytt rekord efter flytten från United till PSG

1 av 2
Nyheten på PSG:s hemsida.

Zlatan Ibrahimovic har fått en ny lagkamrat i PSG – men blir samtidigt av med ett rekord.

Angel Di Maria lämnar Manchester United efter bara en säsong och blir därmed den dyraste fotbollsspelaren någonsin – sett till samlade övergångssummor under karriären.

– Jag vill vinna Champions League en andra gång, säger Di Maria till PSG:s hemsida.

Erik Niva: Di Maria – spelaren alla älskar att spela med

I fjol värvades Angel Di Maria, 27, till Manchester United för 680 miljoner kronor.

Men redan efter en säsong är det nu klart att argentinaren lämnar England och i stället har skrivit på för Paris Saint-Germain. En affär som går på 600 nya miljoner kronor.

Därmed placerar sig argentinaren i topp som den dyraste fotbollsspelaren någonsin sett till samlade övergångssummor i karriären. Ett rekord han snor från sin nye lagkamrat Zlatan Ibrahimovic, enligt Transfermarkts siffror.

– Jag är väldigt stolt och kan knappt vänta på att få bära PSG-tröjan, säger Di Maria till PSG:s hemsida.

"Killen har vunnit allt"

I PSG blir Di Maria lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic, 33, som så sent som för en dryg vecka sedan uttalade sig i Di Maria-affären.

– Killen har vunnit allt. Han är en fantastisk spelare som spelar för laget. Han bidrar med fart till ett laget. Han bidrar med kvalitet, hög kvalitet och han kommer definitivt att göra laget bättre än vad det är i dag. Han är välkommen och vi ska ta emot honom med öppna armar, sa Zlatan då.

Vill vinna Champions League

Kontraktet med PSG är skrivet fram till 2019 och argentinaren Di Maria har ett tydligt mål med vad han vill uppnå i sin nya klubb:

– Jag vill vinna Champions League en andra gång. Vi kommer att göra allt vi kan för att ta Europas största trofé till Frankrike och PSG-fansen.

Di Maria har tidigare vunnit Champions League med Real Madrid dit han värvades från Benfica sommaren 2010 för drygt 250 miljoner kronor.

Erik Niva: Di Maria – spelaren alla älskar att spela med