Norska nakenchocken: ”De fick se det de kom hit för”

avSimon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

I går hade Vålerenga ispremiär inför cirka 500 personer.

Den öppna träningen avslutades sedan med traditionen strippstraffar.

– Publiken fick se det de kom för säger assisterande tränaren Espen ”Shampo” Knutsen till Dagbladet.

Hockeysäsongen börjar rulla igång på sina håll runt om i världen.

Norska Vålerenga – som åkte ut i kvartsfinalen av slutspelet i Get-ligan förra säsongen – trummade igång med en öppen träning för allmänheten i ungdomshallen på Jordal.

Klubben, som har fem svenskar (Axel Eidstedt, Kalle Ekelund, Rasmus Ahlholm, Filip Gunnarsson och Tobias Lindström) i laget, har värvat starkt i sommar och hoppas på en bra säsong.

Tog av plagg efter plagg

De senaste sju-åtta säsongerna har Vålerenga avslutat ispremiären med att slå strippstraffar. Det handlar helt enkelt om att för varje missad straff ryker ett klädplagg/skydd.

– Det var jättekul. Det var bra stämning och publiken fick se vad de kom för, säger tidigare Djurgårdsstjärnan Espen Knutsen, som numera är assisterande tränare, till Dagbladet.

Foto: Kenneth Myhre / KENNETH MYHRE/MYHREMEDIA.NO
Norske VM-spelaren Villiam Strøm fick till slut slå straffar spritt språngande naken.

Nakna sanningen: ”Visste att jag skulle ligga i botten”

Allra sämst gick det för nyförvärven Petter Grønstad och Villiam Strøm som båda i slutändan stod helt näck på isen, som på skridskorna.

– Det kändes lite extra då det var så gott som fullt i hallen. Jag visste att jag skulle ligga i botten på straffarna. Jag tror bara att jag tagit en enda straff under seniorkarriären, och det är många år sedan, haha! Jag fick kasta alla kläder, men får jag inte pucken i mål får jag skylla mig själv. Jag är inte här för att göra straffmål och har aldrig varit bra på det, så jag är inte förvånad, säger Strøm som i våras spelade VM med Norge.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM